– Norwich vinner når jeg ser dem

Men heldigvis har denne Norwich-supporteren ikke fått tak i billetter til søndagens kamp. Les intervju med Norwich-fansen her.

Publisert Sist oppdatert

Norwich har hatt en mildt sagt fantastisk sesong.

Før sesongen var de en av de aller største nedrykkskandidatene, men nå, etter 25 av 38 kamper, ligger Paul Lamberts menn på en oppsiktsvekkende 8. plass – bare fire poeng bak Liverpool på tabellen.

Hadde de hatt marginene på sin side, hadde de fort tatt poeng på Old Trafford da lagene møttes der i høst, men United slapp med skrekken og fikk med seg 2-0 og tre poeng.

Saken fortsetter under bildet….

United-tap forrige gang

Men det gikk ikke bra forrige gang United gjestet Carrow Road. Den gangen, i 2005, måtte United nemlig tåle et 0-2-tap.

– Jeg var på den kampen, sier Tom Momork, leder for Norwich´ skandinaviske supporterklubb, til united.no.

– Jeg var også på Norwich-United i 1999. Da vant også Norwich 2-0.

– Jeg forsøkte også å få billett til denne kampen. Jeg bestilte fly, hotell og ordnet alt. Men billettene ble revet bort på 40 minutter. Jeg var sjanseløs, og ender nok dermed opp på en pub i byen denne gangen.

Kanskje er det derfor Momork er litt skeptisk til om det skal bli en reprise av 2-0-seierne han selv har opplevd live.

– Ja, Norwich taper vel når jeg ikke er der. Jeg tror faktisk United vinner. De har kommet seg litt til hektene igjen, og fått en del spillere tilbake fra skade, sier han.

– Og hvis dere vinner?

– Det vil være blant det aller største. Jeg husker da vi vant 2-0 sist. United startet med Ronaldo og Rooney på benken. Begge kom innpå i 2. omgang, men det hjalp ikke. De som stod ved siden av meg gråt av glede. Da vi kom ut av arenaen var det en skoleklasse som sang «Easy, easy, easy». Det var fantastisk. Det er sånne kamper, sånne opplevelser, som gir ekstra samhold i en klubb.

– Men jeg kjenner ikke til noe hatforhold til United. Det er gøy å se United spille god fotball. Ipswich derimot…

Saken fortsetter under bildet…

Stor sesong

Uansett hvordan det går søndag er Momork imidlertid klar på at sesongen har vært vanvittig så langt.

– Det har vært overall forventning, og det handler nok mest om en manager som kan håndtere mennesker på en ordentlig måte. Spillerne er jo stort sett plukket fra andre og tredje nivå, men likevel står vi med 35 poeng så langt. Det er helt fantastisk.

– På spillersiden har det vært helt utrolig å se hvordan Grant Holt har vokst som spiss. Han ble hentet fra Shrewsbury på tredje nivå, men har vært toppscorer for oss etterpå. Han var imidlertid helt utafor i de første kampene. Etter hvert skjønte han imidlertid nivået, og i de siste kampene har han vært utrolig.

– Wes Hoolahan har også vært veldig god, og Anthony Pilkington som vi hentet fra Huddersfield også. Men det spesielle denne sesongen har vært laget. Og moralen. Vi har kunnet hive innpå hvem som helst, og de har likevel klart å gjøre jobben.

– Hva er målet for resten av sesongen?

– Vi må være fornøyd hvis vi klarer å holde oss over midten på tabellen, sier Momork.

– Men det skal legges til at vi tidligere har hatt sesonger hvor vi har startet kjempebra, men så tapt resten og rykket ned…

Ny rekord

Norwichs skandinaviske supporterklubb har også fått merke effekten av den gode sesongen så langt. Nå har de passert 111 medlemmer, noe som er ny rekord. Rekrutteringen av unge fans er imidlertid ikke så stor, og det er der utfordringen ligger fremover.

Vil du ta en titt på Norwich´ nettsider, sjekk ut hjemmesiden scancanaries.com.

Powered by Labrador CMS