Manchester United Press Conference

Trekker fram Lindelöf-sekvens: – Akkurat sånn vi ønsker å spille i fremtiden

Ralf Rangnick trakk fram to øyeblikk han har vært spesielt fornøyd med som United-manager så langt.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med Sky Sports ble tyskeren spurt om å trekke fram et øyeblikk fra kampene mot Crystal Palace og Young Boys.

Rangnick nevnte to. Scoringen til Fred og en gjenvinning av Victor Lindelöf.

– Det ene var målet til Fred. Ikke bare fordi det var en flott scoring, men på grunn av spillet i forkant. Måten vi spilte oss fram og Mason Greenwood sendte ballen til Fred – det var briljant. Det samme med scoringen mot Young Boys, sa Rangnick.

– Defensivt var det en situasjon i første omgang mot Crystal Palace, da Victor Lindelöf vant ballen høyt, før den spratt av gårde. To sekunder senere vant han andreballen også.

–Så to ganger vant midtstopperen vår ballen høyt på deres banehalvdel. Det var proaktivt spill, akkurat som vi ønsker å spille i fremtiden.

I et annet intervju med MUTV deler Rangnick noen betraktninger om det som har skjedd på treningsfeltet så langt.

Tyskeren forteller at noe av det første som slo ham var at kvaliteten på pasningsspillet var høyere enn det han er vant til fra Tyskland.

– Jeg skjønte raskt at spillerne evner å spille raske og harde pasninger. Nå handler det om å lære hvor og når ballen skal spilles framover, sier Rangnick.

– Det er fortsatt for mange pasninger som går sideveis og bakover. Vi skal spille vertikalt så ofte som mulig. Vi har raske spillere på topp i Cristiano og Marcus.

Villarreal CF v Manchester United: Group F - UEFA Champions League
RASKE: Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford er Rangnicks spisspar.

På fredagens pressekonferanse snakket Rangnick om juleprogrammet i England.

Selv er Rangnick vant til at det kåres en «Herbstmeister» i Bundesliga før lagene tar vinterferie. RB Leipzig fikk utmerkelsen i 2019/20-sesongen.

– Det er jo nytt for meg. I Tyskland har vi vinterferie, sa Rangnick på pressekonferansen.

Nå må Rangnick bytte ut Frankfurter-pølse og marsipan i romjulen med kamper i Premier League.

Først mot Newcastle 3. juledag, deretter mot Burnley lille nyttårsaften.

– Det er en ny erfaring for meg, men spillerne er jo vant til dette. For oss handler det om å finne riktig balanse mellom restitusjon og forberedelse, sa Rangnick.

United-manageren gjentok at han var fornøyd med det han fikk se av spillerne mot Crystal Palace, og at det eneste fokuset fremover er å utvikle laget på banen.

– Målet er å holde nullen så ofte vi kan. Dette laget har så mange gode spillere at vi alltid kommer til å score mål.

Rangnick bekreftet for øvrig på pressekonferansen at Mike Phelan blir værende, selv om Chris Armas kommer inn og skal jobbe som assistenttrener med Kieran McKenna. Ifølge Andy Mitten har Rangnick latt seg imponere av McKenna og Darren Fletcher i løpet av sine to første uker i klubben.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS