– En vanskelig bortekamp

Ritchie De Laet tilbragte høstsesongen hos Norwich. Til ManUtd.com forteller han sine tanker om søndagens motstander.

Publisert Sist oppdatert

Du tilbragte de første fire månedene av sesongen på lån hos søndagens motstander. Hvilke tanker gjør du deg om tiden din på Carrow Road?

– Selv om jeg ikke spilte hver kamp, lærte jeg mye. Jeg tror jeg spilte seks eller sju kamper, men selv treningen var annerledes for meg. Jeg lærte andre taktikker og hvordan det er å jobbe under en annen manager. Uheldigvis skadet jeg meg slik at jeg ikke fikk like mange kamper som jeg hadde ønsket, men det var fortsatt en lærerik opplevelse for meg.

Hvordan var Norwich-manager Paul Lambert sammenliknet med sin landsmann Sir Alex Ferguson?

Paul Lambert er mer involvert i de daglige treningene. Han kom inn i garderoben for å spøke litt, og var også med på treningen i styrkerommet. Alle visste hva vi kunne og hva vi ikke kunne gjøre. Han satte standarden tidlig i sesongen og fortalte oss hva vi måtte gjøre for å nå nivået han ville at vi skulle. Det ser man resultatene av nå.

Norwich ville først og fremst unngå nedrykk, og får tiden er de 14 poeng over streken. De har gjort det veldig bra, har de ikke?

Ja, de har de. En av tingene som kjennetegner Norwich er at de ikke har noen virkelig store stjerner. De vet hvor de kommer fra, og noen av dem har vært med helt fra League 1. De spiller i samme system som har gitt dem opprykk i to divisjoner og vet hva manageren forventer av dem. De er vanskelige å spille mot og innehar en stor vinnermentalitet.

Hva tenker du om Norwichs prestasjoner i 2-0-tapet på Old Trafford? Gjorde de bedre enn de var forventet å gjøre?

Jeg tror alle lag som kommer til Old Trafford spiller årets største kamp der. Alle vil slå United, og Norwich var intet unntak. De hadde muligheten til å ta ledelsen, men til slutt ble Uniteds erfaring og kvalitet avgjørende. Gressmatten på Old Trafford er stor, og man blir sliten av å løpe etter ballen i 90 minutter. Det er derfor United scorer så mange mål i sluttminuttene. De har ballen i 90 minutter og gjør det andre laget slitne.

Du trente med Norwich-spillerne daglig. Har Sir Alex spurt deg om informasjon?

Jeg tror trenerne og analytikerne gjør jobben sin og ser på kampene, så de vet nok om Norwich til at vi kan ta seieren på søndag.

Norwich har bare tapt tre hjemmekamper denne sesongen, det samme tallet som Chelsea har på Stamford Bridge. Hvorfor er Carrow Road en vanskelig stadion å besøke?

For det første er det en lang reise – den er fire timer unna Manchester. I tillegg er det kun ett lag i området, så alle støtter Norwich. I Midlands er det sju-åtte lag, men der stiller alle seg bak Norwich og støtter laget fullt ut.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS