– Normalt vinner United

Men etter bare ett tap på de siste 10 kampene, håper Sunderland-fansen på finaleplass.

Publisert Sist oppdatert

Manchester City er allerede klare for ligacupfinalen.

Men blir det United eller Sunderland som er motstander på Wembley søndag 2. mars?

Før første kamp sa Sunderlands norske supportertleder, Stein Haakon Nes, til united.no at han kun hadde «små forhåpninger» om finaleplass.

Nå er han mer optimist, selv om Nes fortsatt må sies også å være realist.

Ikke skremt

– Det var et selvmål og en straffe som førte til seier i første kamp, og vi hadde ikke noe særlig med sjanser ellers. Normalt vinner United i kveld, men fotballen er rund nok til at den kan trille Sunderlands vei….hva med 1-1, sier Nes til United.no.

– United mangler jo Vidic, Rooney og Van Persie, og uten dem er det ikke den store forskjellen. Uniteds hjemmeform skremmer vel heller ikke vannet av så mange.

Han har også grunn til å være litt mer optimist.

gp
GOD FORM: Gustavo Poyet leder Sunderland.

Sunderland ligger riktignok på nest sisteplass i Premier League, men de har kun ett tap på de siste 10 kampene, og har i den perioden slått Chelsea, Everton og United. Etter seieren mot United for to uker siden har de slått Fulham 4-1 på bortebane i serien, og i helga snudde de 0-2 til 2-2 mot Southampton. De står faktisk med bortekamper på rad uten tap.

Hva er viktigst da – å  komme til ligacupfinalen eller å vinne mot Stoke neste onsdag?

– Gustavo Poyet tar nok en kamp av gangen og det er lenge til neste onsdag !

Hva har skjedd med Adam Johnson – ordnet straffe mot United og har scoret fire mål etter det? 

– Johnson kom til Sunderland for å få mer spilletid og med mer spilletid har prestasjonene variert. Har han vært så fantastisk de siste to kampene ? Borini har vært bedre og den som kanskje har stått mest fram er Mannone.

Men ett tap på de 10 siste. Dere er dere vel godt fornøyd med Gustavo Poyet?

–  Det kunne knapt blitt verre enn når Di Canio holdt på og at han i det hele tatt fikk jobben var et utslag av utrolig dårlig dømmekraft. Poyet derimot er en gambler og noen ganger går det hans vei.

Dere har hentet Vergin og Ustari  i januar. Får vi se dem i kveld, og hva slags forventninger har du eventuelt da?

– Vergini og Ustari blir nok benkeslitere i kveld og en stund framover. Ustari kommer fra Almeria hvor han ikke fikk spille og har kun en halvårs-kontrakt. Alternativene på benkene med Kieron Westwood ute er en 19 og 20 åring og det går ikke. Vergini har hatt en omflakkende tilværelse og var i fjor sommer linket til Barcelona og samme vei som treneren som overtok etter dagens Bayern Munchen-trener. Bak O’Shea og Brown er det tynt så det er vel styrking av spillergruppen. Tror ikke han kommer til å gå rett inn på laget.

 Hvor optimistisk er du for å holde plassen?

– 100%

Og hvordan går det med deres Supporterklubb?

– Vi har 415 registrerte og 150 betalende medlemmer. Tallet har variert, men Sunderland er ikke den klubben som får de store overskriftene i norsk presse og med det er det vel så som så med rekrutteringspotensialet. Vi har et medlemsblad som kommer ut tre ganger årlig, hjemmeside og to årlige turer. Vi er behjelpelige med billetter til både hjemme- og bortekamper til behagelige priser, sier Stein Haakon Nes.

Ønsker du å sjekke ut Sunderlands norske nettside, så kan du ta en titt på den her.

Powered by Labrador CMS