Hvem møter vi?

Informasjon om Uniteds motstandere på turen til Nord-Amerika.

Publisert Sist oppdatert

United møter både gamle kjente og nye ansikter under sin tur til Nord-Amerika. I løpet av tre uker skal de Røde Djevlene møte tre amerikanske, ett skotsk og ett mexicansk lag. Her er en liten oversikt over hvem United skal bryne seg mot:

Celtic (17. juli):

United starter sin pre-season med en kamp mot det skotske storlaget Celtic. De to lagene har møttes mange ganger i Champions League opp gjennom årene, sist gang i 08/09-sesongen. Da endte det med 3-0-seier til United på hjemmebane og 1-1 i bortekampen. Forrige sesong kom Celtic på andreplass i ligaen bak erkerivalene Rangers. Det ble alt i alt en skuffende sesong for skottene som også røk ut av cupen med et pinlig 2-0-tap mot Ross County i semifinalen. Neil Lennons menn vil uten tvil være revansjesugne og vise seg frem fra sin beste side i pre-season.

Nøkkelspillere:

Artur Boruc

Aiden McGeady

Georgios Samaras

Philadelphia Union (22. juli):

Bunnlaget i den amerikanske ligaen som ble stiftet så sent som i 2008 bør bli lett match for United. Philadelphia ligger for tiden på sisteplass i Eastern Conference (MLS er delt opp i to conferences, Eastern og Western) med elleve poeng på tretten kamper. Det er minst av alle lag, uavhengig av conference. Trøsten for Union-fansen er at de har to kamper til gode på D.C. United, som ligger ett poeng foran. Med full pott i hengekampene kan de i beste fall spille seg opp til femteplass av totalt åtte lag i Eastern Conference.

Nøkkelspillere:

Sebastien Le Toux

Danny Mwanga

Jordan Harvey

Kansas City Wizards (26. juli):

Kansas City gjør det hakket bedre enn Philadelphia i ligaen og ligger på sjetteplass med 12 poeng etter 14 kamper. Altså kan Union gå forbi hvis de vinner hengekampen sin. I likhet med Philadelphia kan også Wizards gå forbi New England Revolution på femteplass, siden Revolution har en kamp mer spilt enn Wizards. Ingen lag har scoret færre mål enn Kansas City så langt i sesongen, med sine 11 mål på 14 kamper.

Nøkkelspillere:

Kei Kamara

Ryan Smith

Jack Jewsbury

MLS All-Stars (28. juli):

Som navnet tilsier er dette et lag sammensatt av ligaens beste spillere. I idretter som basketball, amerikansk fotball og ishockey er det vanlig at de beste spillerne fra øst møter de beste fra vest, men slik er det ikke lenger i MLS. De siste årene har de beste spillerne fra både Eastern og Western blitt valgt ut til å møte europeiske lag. Siden 2005 har alle motstanderne vært britiske og resultatene tilsier at United kan få tøff kamp. Fulham, Chelsea, Celtic og West Ham har alle blitt slått av det sammensatte stjernelaget. Verst gikk det ut over Fulham som i 2005 tapte hele 4-1. Fjorårets kamp mot Everton endte uavgjort etter full tid, men Liverpool-laget vant straffesparkkonkurransen.

Nøkkelspillere:

Landon Donovan

Edson Buddle

Guillermo Barros Schelotto

Chivas (31. juli):

Javier Hernandez’ tidligere klubb er Uniteds siste motstander på turnéen, og det er ingen lettvekter vi avslutter med. Chivas er Mexicos mestvinnende lag med sine 11 ligatitler. Forrige sesong satte de også ligarekord med åtte seire på de åtte første kampene. Denne kampen markerer åpningen på Chivas’ nye stadion, som tar hele 45 000 tilskuere.

Nøkkelspillere:

Omar Bravo

Adolfo Bautista

Luis Michel

Kilder: Klubbenes hjemmesider og Wikipedia.org.

Powered by Labrador CMS