Slik hylles Nobby i avisene

Nobby Stiles er, naturlig nok, på mange av lørdagens avisforsider.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom beskjeden om dødsfallet til United-legenden Nobby Stiles, som ble 78 år gammel.

Stiles var en egenprodusert lokal spiller som ble toneangivende i Uniteds suksess på 1960-tallet, og senere var han også med på å forme Class of ’92-gutta på veien mot toppen, etter at Ferguson hentet ham tilbake til klubben.

Stiles var uansett mer enn bare en Manchester United-legende, som vi også kunne se i saken vår med Stiles-reaksjoner, og det er ikke bare for United-fans det gjør vondt.

Nobby Stiles var nemlig også en England-legende. Han var viktig da England vant VM i 1966, og noe av det mange England-fans husker fra feiringen etter finalen var Nobbys seiersdans.

Mange av dere har garantert hørt sangen Three Lions, av og med Frank Skinner, David Baddiel og bandet The Lightning Seeds. Både 96-versjonen og 98-versjonen av sangen gikk rett til topps på hitlistene, og begge sangene nevner også Nobby Stiles.

Fra 96-versjonen:

So many jokes, so many sneers
But all those «Oh, so nears» wear you down through the years
But I still see that tackle by Moore and when Lineker scored
Bobby belting the ball, and Nobby dancing

Fra 98-versjonen:

We can dance Nobby’s dance
We could dance it in France

Slik ser avisene ut lørdag

Med en slik status i den engelske fotballen så sier det seg selv at Stiles’ dødsfall ville markeres i de engelske avisene, og han har havnet på både mange baksider (som ofte fungerer som sportsforsider) og også forsider.

Under er noen av avisforsidene som involverer Stiles, publisert på Twitter av Neil Henderson fra BBC.

The Times’ sportsforside:

Han er også nevnt på avisforsida:

Hos The Times kan også abonnenter lese en fin Phil Neville-tekst om Nobby Stiles, der han både snakker generelt om Stiles, i tillegg til at han har noen anekdoter på lager.

– Nobby beskyttet spillerne sine. Vi hadde en U15-kamp på The Cliff en da da en av gutta våre ble skadet av en stygg takling. Dommeren signaliserte at kampen skulle fortsette, men Nobby gikk ikke med på det. Han løp ut på banen og sparket ballen bort, slik at han kunne se etter gutten som var skadet. Det var noe av det morsomste jeg noen gang hadde sett på en fotballbane, men det var også en påminnelse om at han støttet oss. Vi elsket ham, skriver Neville blant annet.

Daily Mirror, hovedoppslag på både forside og sportsforside: 

The Guardians sportsforside: 

Han er også nevnt på avisas vanlige forside:

 

Daily Telegraph:

Han er også nevnt på avisas forside:

Daily Star, forside og bakside: 

Sportsforsida til i: 

Daily Express-forside:

Powered by Labrador CMS