parris070523

– Press er et privilegium

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er i FA-cupfinalen for kvinner for aller første gang.

Det er dog ikke den første gangen for alle spillerne, og for Nikita Parris blir United den fjerde klubben hun spiller for i en FA-cupfinale.

Hun har tidligere spilt FA-cupfinaler for Everton, Manchester City (to ganger) og Arsenal.

– Det er en begivenhet, og det er selvsagt den første gangen Manchester United har kommet til finalen av FA-cupen, så for mange av jentene blir det den første gangen de spiller på Wembley, som er et historiske stadionanlegg, sier Parris i et intervju med Manchester Evening News.

– Det er en helt spesiell turnering. Jeg kan huske det fra da jeg var liten, så det bringer litt press, men press er et privilegium, og det er det Marc [Skinner] alltid sier til oss.

parrisjubel280423
HAR ERFARING FRA FA-CUPFINALER: Nikita Parris.

 

 

Parris lar seg inspirere av Arsenal-legenden Kelly Smith, som scoret den første gangen Parris spilte (og tapte) en FA-cupfinale, i 2014.

– Jeg kom til finalen av FA-cupfinalen med Everton, og det ble et surt tap mot Arsenal. Kelly Smith leverte en mesterlig forestilling i den kampen. Faktisk hjalp det å se henne i den kampen meg i å bli bedre i fremtiden, for hun kunne spille kampen som om det var en helt normal «sunday league»-kamp – hun var så rolig og avslappet. Den auraen hun hadde gjorde at resten av spillerne på det laget – uansett om de var unge eller mer erfarne – ble så komfortable, og det er nok fordi de hadde en leder som Kelly.

Parris har scoret i Uniteds to siste kamper, og det vil ikke overraske veldig om hun starter på Wembley.

Kampstart er 15.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret sendes på V Sport 1 (Norge), V Sport Fotboll (Sverige) og på Viaplay i hele Skandinavia.

Powered by Labrador CMS