Rekordsalg av trøyer i England

Mens England kan rapportere om rekordsalg av den nye Manchester United-trøyen, er det fortsatt tusen medlemmer i Supporterklubben som går og venter på sin trøye. – En svært kjedelig situasjon for Nike i Norge, og en situasjon vi beklager på det sterkerkeste, sier replica-ansvarlig hos Nike, Jarle Finnestrand.

Hva er årsaken til forsinkelsen?

– Der er to hovedårsaker til at enkelte størrelser av trøyene er forsinket. Det første er at trøyen selger mye bedre enn forventet, ja faktisk har vi aldri hatt så bra salgstall på en United-trøye hos Nike. Dog, dette medfører at butikker i Manchester og i England generelt blir hurtigere utsolgt enn forventet. Dessverre er det slik at England er prioritert på leveranser, og trøyer som skulle til Skandinavia, blir sendt til England i stedet.

– Dernest produseres trøyene til flere av klubbene i Premier League på de samme fabrikkene. Dessverre hadde vi en kvalitetsfeil på de nye trøyene til Arsenal, slik at hele opplaget måtte produseres på nytt. Dette har selvsagt ført til forsinkelser på andre lags trøyer.

Det at England blir prioritert føles urettferdig for oss i Norge?

– Ja, det er lett å forstå. Nike Norge påpeker overfor hovedkontoret i Europa at Skandinavia er land hvor der selges mye replica, og at vi misliker å bli nedprioritert. Når det er sagt, har Manchester United – og de store sportskjedene i Storbritannia – egne kontrakter med Nike som sikrer dem levering dersom de blir utsolgt.

Er der noe lysning i sikte?

Muligens. Der kommer inn i overkant av 400.000 trøyer til Europa i begynnelsen av oktober måned. Hvilke størrelser dette er og hvor de skal har jeg ikke oversikt over ennå, men vi gjør det vi kan for at Supporterklubben – og andre butikker i Norge – skal få sine bestillinger.

Frustasjon i Supporterklubben

Supporterklubben får daglige telefoner fra medlemmer som tålmodig venter på sine trøyer. Mange er frustrert over at varene som er bestilt ikke kommer, og kan ikke forstå hvorfor vi ikke kan levere.

– Av trøyer er det hovedsakelig junior-trøyene (str. 116 – 158) som ikke er kommet ennå. Vi må vel si at forsinkelse rammet den verst tenkelige aldersgruppen, nemlig barn fra 7-13, sier Stig Ersvær, ansvarlig for suvenirsalget i Supporterklubben. – Våre bestillinger ble levert til Nike i desember 2006, med leveringsdato 1. august 2007. Ennå venter vil altså på deler av leveringen. Foruten de nevnte trøyene er det shorts i str. Large og XLarge, strømper i samtlige strørrelser, damemodellen og barne-settene til baby og barn (2-6 år) som uteblir, sier Stig videre.

Kan dere ikke kjøpe fra andre da?

Nei, med adresse i Norge er vi pålagt å kjøpe fra Nikes avdeling i Norge. Vi er svært skuffet over den mangelfulle leveringen og synes det er dårlig kundebehandlig å omdirigere våre forhåndsordrer direkte til England. Heller ikke bortedrakten er kommet til oss ennå, en drakt som hadde lansering medio september i England. Det som òg er frustrerende er at Nike ikke kan si noe om når de kan levere. Mange av de som kontakter oss ønsker å ha en dato å forholde seg til, men det kan vi beklageligvis ikke gi.

Hvordan får medlemmene informasjon om der kommer trøyer til Norge?

På united.no vil vi informere så snart det skjer noe. I venstre spalte på forsiden ligger der nå ute informasjon om hvilke størrelser som ikke er på lager, men så snart det skjer noe bevegelse vil nettsiden bli oppdatert.

Powered by Labrador CMS