Lindelöfs lekegrind

José Mourinho klarte aldri å finne sin forsvarssjef, men nå er Victor Lindelöf i ferd med å bli akkurat den bautaen portugiseren håpet han ville bli.

Publisert Sist oppdatert

Newcastle 0-2 Manchester United

St. James‘ Park, Premier League

Mål: 0-1 Romelu Lukaku (64), 0-2 Marcus Rashford (80)

United: David de Gea, Antonio Valencia, Phil Jones, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Ander Herrera, Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata (Romelu Lukaku 63), Marcus Rashford (Jesse Lingard 87), Anthony Martial (Alexis Sánchez 63)

Newcastle: Martin Dubravka, Deandre Yedlin, Fabian Schär, Jamaal Lascelles, Paul Dummett, Matt Ritchie, Mo Diamé (Jonjo Shelvey 53), Isaac Hayden, Christian Atsu, Ayoze Pérez (Robert Kenedy 72), Salomon Rondon

___________________________________________________________________________________________________________

David de Gea – 7
Raskt nede og holdt to avslutninger i løpet av et drøy minutt fra Christian Atsu tidlig i kampen. Trygg i alt han gjorde og våken de gangene han måtte i aksjon. Endelig holdt han nullen.

Antonio Valencia – 6
Gjorde ting enkelt i comebacket. Tidvis på etterskudd i situasjonene før pause da Newcastle fikk noen overgangsmuligheter, og det var på United-kapteinens side farlighetene kom. Fortsetter med å gjøre ting enkelt etter hvilen. Grei kamp, men ikke noe mer.

Victor Lindelöf – 8
Ny bunnsolid kamp av svensken. Sterk i duellene og liker å ta kommandoen. Rydder opp gang på gang og har både overblikk og ro. Fikk et håpløst gult kort, håpløst i den forstand at han skulle hatt frispark av dommer Andre Marriner i forkant av handsen. Han har blitt en skikkelig forsvarsklippe og en perfekt avskjedspresang fra José Mourinho til Ole Gunnar Solskjær!

Phil Jones – 6,5
Viste seg på sitt beste og verste i løpet av noen sekunder i 1. omgang da han mistet ballen som bakerste mann til Salomon Rondon før han satte inn en forrykende takling og ryddet opp i situasjonen. Siden har Jones relativt bra kontroll.

LIVREDDENDE INNGRIPEN: Først mistet han ballen, men så vartet Phil Jones opp med en fantastisk takling og hindret baklengsmål

Luke Shaw – 7,5
Hadde stort sett bra kontroll på venstresiden. Få offensive bidrag, men så var det heller minimalt med rom å bevege seg i for Shaw. Nydelig inngripen da han stoppet Perez etter hvilen.

Nemanja Matic – 5,5
Ikke den elegante midtbanespilleren vi har sett i de siste kampene. Upresis, uryddig og ustrukturert før hvilen. Ikke så dominerende etter pause heller, men reddes av lagkamerater som tar tak i kampen.

Ander Herrera – 7,5
Jobbet utrettelig og sørget for at hjemmelaget stort sett måtte spille seg over og ikke gjennom Uniteds midtbane. Tett oppe i nesten alle situasjonene og reddet midtbanemakker Matic som var upresis ved flere anledninger. Fikk juling og ga juling. Herlig energinivå på den fotrappe spanjolen.

ARBEIDSJERN: Ander Herrera hadde en solid kamp på Uniteds midtbane mot Newcastle.

Paul Pogba – 6,5
Ikke like dominerende som vi har sett i de foregående kampene, men fremdeles tar franskmannen mange fine initiativ og så lenge han siller på små marginer blir det noen feil iblant. Ble for ivrig etter å notere seg på scoringslisten på tampen og burde trolig spilt Romelu Lukaku i stedet.

Juan Mata – 6
Et skonummer for lite etter drøye halvtimen da Newcastle-keeper Martin Dubravka fikk avverget med et nødskrik. Noen fine pasninger og brukbare innlegg, men Mata ble aldri den boksåpneren Ole Gunnar Solskjær hadde håpet på mot et defensivt og godt organisert hjemmelag. Har imidlertid en ballbehandling som få andre i Premier League.

Anthony Martial – 6
Utfordret gang på gang, men Newcastle lå både dypt og kompakt og ga ikke franskmannen mye rom. Gikk seg fast etter pause og ble et naturlig bytte.

Marcus Rashford – 7,5
Jobbet og løp som en galeislave, men lenge fikk han lite til. Uvenn med både ballen og robuste Newcastle-forsvarere før pause. Veldig mye nesten for unggutten, men hadde marginene med seg da Dubravka mistet frisparket hans i beina på Lukaku. Så starter han angrepet som resulterer i 2-0 og kombinerer fint med Lukaku i forkant og finner rom til å sette inn Uniteds andre for dagen. Får betalt for sin ekstremt sentrale rolle i begge Uniteds mål.

Romelu Lukaku – 7
38 sekunder brukte Lukaku på å være den superinnbytteren Ole Gunnar Solskjær selv pleide å være. Våken på returen fra Dubravka da han sendte United i ledelsen og kombinerte fint med både Rashford og Sánchez i forkant av 2-0. Solskjær fikk akkurat den effekten av Lukaku-byttet han håpet på.

Alexis Sánchez – 6,5
Viser en herlig ro og overblikk i forkant av 2-0. Forhåpentligvis får vi se en ny utgave av chileneren under Solskjærs ledelse.

PS! Jesse Lingard spilte for kort tid til å få børskarakter. 

 

Powered by Labrador CMS