Ute mot United

Rooney og Cleverley gleder seg nok til møtet med et Tiote-løst Newcastle. Se siste nytt om lagene her.

Publisert Sist oppdatert

United tar imot Newcastle på Old Trafford onsdag, og vil håpe at den fantastiske statistikken mot Geordiene fortsetter. United har faktisk ikke tapt hjemme mot Newcastle siden 1972. Siden den gangen har det blitt 22 seirer og åtte uavgjorte kamper.

Håpet er at onsdagens oppgjør gir seier 23 på de siste 31 hjemmekampene.

Newcastle svekkes også ved at midtbanekrigeren Cheik Tiote er suspendert, etter at han pådro seg sitt femte gule kort for sesongen mot QPR lørdag. Ellers mangler Alan Pardew fortsatt også Hatem Ben Arfa, Steven Taylor, Yohan Cabaye og Ryan Taylor.

Mange endringer?

Når det gjelder United har Sir Alex Ferguson varslet at han vil rullere litt på troppen i julekampene, og spørsmålet er hva det får å si for laguttaket.

Kan Anders Lindegaard få en kamp mellom stengene?

Chris Smalling og Rio Ferdinand var ikke med i det hele tatt mot Swansea, men er de skadet eller er de tilgjengelige? Og hva med Alexander Büttner? Patrice Evra har hevet seg denne sesongen, men trenger kanskje en pause?

Og hvor langt unna er Shinji Kagawa?

Ellers kan kanskje spillere som Danny Welbeck og Javier Hernandez få spilletid i jula, og hva med Ryan Giggs og Paul Scholes?

Svaret får vi cirka én time før avspark onsdag.

Duket for Rooney og Cleverley?

Onsdagens kamp blir forøvrig den tredje mot Newcastle denne sesongen. Tidligere har United slått Newcastle 2-1 i ligacupen – da kåret dere Anderson til bestemann, med Tom Cleverley og Wayne Rooney som nest best og tredje best. I serien kjørte United over Newcastle fra start av, på bortebane og vant 3-0. I den kampen kåret dere Rooney til bestemann, mens Cleverley og Patrice Evra var Uniteds nest beste og tredje beste.

Det kan tyde på at Rooney og Cleverley møter motstandere de trives mot – hvis de får tillit onsdag.

Powered by Labrador CMS