Newcastle har bare seg selv å skylde på

I forkant av møtet mellom United og Newcastle lørdag kveld, uttaler Sir Alex Ferguson at klubben fra nord-øst England kun har seg selv å skylde på for fire tiår med underprestering.

Publisert Sist oppdatert

Skotten har tidligere advart Newcastle mot å sparke Sam Allardyce for tidlig, men som kjent ble Allardyce avskjediget etter kun å ha ledet "the Toons" i 24 kamper, tidligere denne uken.

Uniteds sjef hadde regnet med å møte Allardyce til dyst lørdag kveld, men slik gikk det altså ikke. Etter en miserabel start på sesongen fikk Newcastle-manageren sparken onsdag denne uken.

Dette betyr at Newcastle nå har kvittet seg med 10 managere i løpet av Ferguson sine 21 år på Old Trafford, inkludert noen av de største navnene i engelsk fotball. Ingen av disse har klart å oppnå den suksessen et kravstort publikum på St. James' Park forlanger.

Ferguson, som selv brukte nesten fire år på å vinne sitt første trofé med United, mener at mangelen på resultater vil fortsette så lenge Newcastle ikke gir managerene sine en fair sjanse til suksess. "Forventningene i Newcastle er for store, mange sier det disse dager," uttaler skotten. "Når man analyserer forholdene der oppe er det utrolig."

"De har hatt to managere som har vunnet VM som spillere, Jack Charlton og Ossie Ardiles, fire som har vunnet en av europacupene som spillere, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Ruud Gullit og Greame Souness, i tillegg til Sir Bobby Robson som tok England til semifinale i VM," fortsetter han. "Man skulle tro at en av de ville vunnet noe gitt at de fikk litt tid på seg."

"Jeg vet ikke hva jeg skal si om situasjonen der oppe, men det er en merkelig klubb," avslutter Ferguson.

Kilde: Tribal Football

Powered by Labrador CMS