Serbisk seier

Nemanja Vidic pådro seg både straffespark og gult kort, men bryr seg neppe om det når resultatet ble som det ble.

Publisert Sist oppdatert

Serbia gjorde nemlig det de var nødt til for å ha fortsatt håp om avansement fra Gruppe D i Sør-Afrika. De beseiret Tyskland med 1-0, og dermed er Vidic & co. med for fullt.

Men de tre uvurderlig viktige poengene ble ikke sikret uten dramatikk. Tyskland traff for eksempel tverrliggeren med en suser i første omgang, og måtte senere se nok et godt skuddforsøk bli stoppet på den serbiske streken. Men ikke nok med det – de fikk også Miroslav Klose utvist etter bare 37 minutter.

To klønete taklingsforsøk resulterte i to hardt idømt gule kort, og dermed måtte tyskerne spille ti mot elleve i over en omgang.
Bare minuttet etter utvisningen ble situasjonen ytterligere forverret for Joachim Löws mannskap, da Jovanovic fant nettmaskene bak keeper Manuel Neuer. Dermed kunne serberne gå til pause med særdeles gode vibrasjoner.

Tyskland brenner straffespark

Likevel, selv i overtall trengte Serbia en god dose flaks. Idet det var spilt i et kvarter av 2. omgang, gjorde Nemanja Vidic seg skyldig i en horribel hands. Der og da var det lett å sette penger på tysk utlikning, men Lukas Podolskis straffespark ble lett mat for banens bestemann, Serbia-keeper Vladimir Stojkovic.

Stillingen i Gruppe D

Sp.

V

U

T

Mål

P.

Tyskland

2

1

0

1

4-1

3

Ghana

1

1

0

0

1-0

3

Serbia

2

1

0

1

1-1

3

Australia

1

0

0

1

0-4

0

Powered by Labrador CMS