– Han ba meg om å nyte opplevelsen

Nemanja Matic og Angel Gomes hadde begge en svært god Boxing Day.

Publisert Sist oppdatert

Du fikk antageligvis gode odds på at Nemanja Matic ville være den første United-spilleren som scoret mål på Old Trafford under sin nye sjef.

Så var det nettopp serberen, én av spillerne som skal ha vært lojal mot Mourinho til det siste, som både leverte en strålende forestilling og kampens første mål.

Matic fokuserer på laget

 – Vi spilte bra. Det er fortsatt ting vi kan jobbe med, vi gjorde noen enkle feil. Der har vi litt å gå på. Treneren kommer til å analysere kampen, for å gi oss noen tilbakemeldinger på hva som kan forbedres. Vi scoret fortsatt tre mål, mot et vanskelig Huddersfield-lag.

– Vi er fornøyde med tre poeng, og nå skal vi bare fortsette, la Matic til.

Matic ville heller ikke ha fokus på seg selv, da han pratet med MUTV etter kampslutt. Fotball er, tross alt, et lagspill.

– Det er alltid morsomt å score, men vi bryr oss ikke så mye om det. Det handler om laget, jeg er bare én av elleve som gir alt for laget.

SJELDENT: Det er ikke ofte Matic bidrar med mål, men for en dag han valgte å gjøre det på!

Supporterne virket ekstra glade i dag, og det smittet kanskje over på dere. Har Solskjær fått smilene tilbake? 

– Så klart, Solskjær hadde en fantastisk karriere her. Supporterne elsker han – og de vil aldri glemme han. Atmosfæren var fantastisk i dag, og det er mye opp til han. Jeg håper han vil gjøre store ting som trener, for han er en herlig type.

– Det var viktig for Pogba å få målene, viktig for selvtilliten hans. Når han er på sitt beste kan han utgjøre forskjellen for oss. Jeg er veldig glad på hans vegne! Vi har et godt lag. Alle vil spille hele tiden, og alle har sine kvaliteter.

– En fantastisk mentor for oss unge

At ting har forandret seg på Old Trafford den siste tiden, det er det liten tvil om. I det 79. minutt gjorde Solskjær seg klar for å foreta seg sitt siste bytte, og det var den desidert minste spilleren på benken som fikk nikket fra sjefen.

Angel Gomes, dette må ha vært en spesiell opplevelse? 

 – Ja, dette var fantastisk! Det er stort når man er en ung spiller, og man vet at mange før deg har lykkes i denne klubben. Så fort jeg kom på banen følte jeg meg rolig, og medspillerne mine ga meg gode instruksjoner hele veien.

Eivind Holth med sine tanker like etter kampslutt: 

Det første Gomes gjorde da han kom inn var å forsøke en sylfrekk hælflikk. Trikset fungerte ikke, men det er fortsatt herlig å se at akademi-guttene tar steget opp på øverste nivå stinnfulle av selvtillit.

– Ja, og dette er bare starten. At jeg fikk noen minutter var bare herlig. Den nye treneren vet hvor viktig det er med unge spillere. Han er en legende her, og fansen støtter han. Det er fantastisk for meg – og de andre på akademiet å lære fra en mann som Solskjær.

– Han bare meg bare nyte det. Og det gjorde jeg! Dette er bare starten, jeg gleder meg stort til hva som er i vente.

Powered by Labrador CMS