I skyggen av Milinkovic-Savic

VM-BØRSEN: OK kamp av Matic, men vi har sett han mye bedre for både klubb- og landslag.

Publisert Sist oppdatert

Costa Rica – Serbia 0-1

Gruppe E, Cosmos Arena

Mål: 0-1 Aleksandar Kolarov (57.).

🇷🇸 Nemanja Matic

Helhetsinntrykk: Gjør en OK jobb i sin første VM-kamp, men ingenting spektakulært.
Verdt å vite: I sitt eneste VM under navnet Serbia – i Sør-Afrika i 2010 – røk Serbia ut av gruppespillet. Det gjorde de også under navnet Serbia og Montenegro i 2006. Jugoslavia kom på fjerdeplass ved to anledninger – i 1930 og 1962.

Vurdering: Nemanja Matic spilte en helt OK kamp.

Han hadde noen stygge feilpasninger – den ene skapte nesten en god sjanse for Costa Rica – men stort sett spilte han på det trygge. Det var uspektakulært med ball, og Matic hadde generelt ikke så mange offensive bidrag i løpet av oppgjøret – han har hatt mer offensivt ansvar for United.

Defensivt? Tja. Han fikk stoppet Costa Rica noen ganger, og han vant noen dueller, men det var heller ikke slik at han hadde full kontroll på rommet fremfor forsvaret gjennom hele kampen.

Innimellom er det jo slik at du har en spiller som bare er overalt, og alltid får en fot på alt, men en slik N’Golo Kanté-aktig kamp kan ikke Matic sies å ha hatt her.

Når det er sagt, så så Matic betydelig bedre ut i den andre omgangen – spesielt i starten, i forkant av målet, var Matic bra.

Kanskje ville vi gitt ham en firer på terningen om motstanden var bedre, etter at han spilte seg opp i andreomgang, men vi ender heller på en sterk treer – med forventninger om at han også sannsynligvis kommer mer til sin rett når disse tøffere motstanderne står på motsatt banehalvdel.

Midtbanekollega Sergej Milinkovic-Savic skapte mange sjanser, selvsagt fra en langt mer fremskutt rolle, og kom seg også til noen selv også, men det var ikke en av stjernens pasninger som førte til vinnermålet – det var et Kolarov-frispark.

Uansett – selv om Matic kom i skyggen av andre spillere her, så var det uansett en helt OK innsats, og ikke minst – en god start for Serbia.

SKAPTE MYE: Milinkovic-Savic, som spilte i rollen bak Mitrovic.

Powered by Labrador CMS