Dette er Uniteds nye reservelagssjef

To tidligere United-menn skal lede Uniteds U23-lag.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United offentliggjorde torsdag ettermiddag, via sin Twitter-profil og på nettsiden, at Neil Wood og Quinton Fortune blir klubbens nye U23-trenere. 

Bildet over er fra 2003, da Neil Wood fortsatt hadde et håp om å kunne bli en førstelagsspiller i Manchester United.

Det nåløyet er trangt, og han fikk aldri en kamp for United, og forlot klubben etter fem låneopphold.

Nå skal han lede Uniteds U23-lag – med Quinton Fortune som assistent.

– Det er en stor ære å bli ansatt som hovedtrener for U23-laget. Jeg har lært en god del om denne aldersgruppen i løpet av de siste sesongene. Denne klubben har vært en stor del av livet mitt siden jeg selv ble en del av akademiet i 1999, sier Wood til klubben. 

– Akademiet har en fantastisk tradisjon med å utvikle spillere som skal bli klare til å spille for førstelaget. Det er veldig spennende å skulle jobbe med å opprettholde den tradisjonen.

Wood har siden september 2014 jobbet for klubben i en akademitrenerrolle, etter at han først hadde imponert i en lignende rolle hos Aston Villa. Spillerne vil altså allerede ha kjennskap til Wood.

Fortune er et mer kjent navn, og den blide sørafrikaneren fikk 126 kamper og 11 scoringer for Manchester United. Han har en stund vært koblet til en rolle rundt U23-laget, og nå er det altså bekreftet.

– Jeg er henrykt over å returnere til klubben i denne nye rollen. Som tidligere spiller vet jeg akkurat hva som skal til, og også hva det betyr, å spille for Manchester United. Jeg vil videreføre min erfaring til de unge spillerne, og vi vil prøve å definere deres individuelle utviklingsløp, sier Forutne, som legger til at han har en god relasjon til Ole Gunnar Solskjær:

– Jeg har et godt forhold til Ole, som jeg også jobbet med i Cardiff da jeg var assisterende trener for deres U21-lag og han var manager. Jeg ser virkelig frem til å samarbeide med ham igjen, sammen med Nicky Butt og Neil. Vi vil jobbe for å produsere spillere som er kapable til å prestere på Manchester Uniteds førstelag.

Akademisjef Nicky Butt har troen på at denne omstruktureringen kan gjøre nettopp det: 

– Akademiet har fullt fokus på å produsere modne spillere for førstelaget, og vi tror at denne nye strukturen gir den perfekte plattformen for nå det målet.

– Meg selv, Neil og Quinton har bred erfaring fra Manchester United, og vi bringer et spenn av kunnskap og erfaringer inn i rollene våre. Det er en veldig spennende tid for akademiet med Ole som førstelagstrener, i ham har vi en som virkelig tror på det å utvikle egne spillere. Vi er veldig stolte av at tre spillere fra akademiet fikk sin debut i fjor.

Uniteds reservelag har de to siste sesongene blitt styrt av Ricky Sbragia, noe som ikke gikk så veldig  bra. Først rykket United ned, før United ikke klarte å slå tilbake med opprykk sist sesong.

Verken spillestil eller spillerutvikling var noe særlig å skryte av under Sbragia heller, og skotten forlot klubben etter 2018/19-sesongen.

Nå får vi satse på at Wood og Fortune klarer å ordne opp i disse problemene.

Lykke til! 

Powered by Labrador CMS