– Jeg er klar

Robin van Persie friskmelder seg selv, og sier han gleder seg til VM sparkes i gang neste måned.

Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske spissen gikk glipp av store deler av sesongen for United, men kom seg tilbake på banen like før sesongslutt. Nå melder han seg frisk og klar for Nederland.

Storscorerens har hatt flere skader denne sesongen. Sist var det kneet hans som ga han problemer, etter å ha scoret hat-trick mot Olympiakos i Champions League i mars.

Langt avbrekk

Det gikk seks uker til han var på banen igjen, i 1-0-tapet mot Sunderland i begynnelsen av denne måneden, og denne uken har han sluttet seg til den nederlandske landslagstroppen som forbereder seg til VM.

Treningene har foregått bak lukkede dører, men det skrives at Van Persie var med på begge øktene som ble holdt på torsdag, og at han føler seg bra.

Van Gaal er usikker

Louis van Gaal har uttalt at han ikke ser på Van Persie som 100% kampklar, og på spillerhotellet Golden Tulip Hotel, ble han observert med bandasje og bånd på kneet sitt.

– Jeg føler meg bra. Mentalt er jeg helt klar, men etter å ha spilt en hel sesong, så blir man litt sliten mot slutten. Men jeg har det bra, og kneet er fint også. Jeg ser frem til dette, sa Van Persie.

Trenger kamptrening

Det begynner å bli en stund siden forrige gang 30-åringen spilte 90 minutter, men han håper nå å kunne få nok spilletid i de tre kampene Nederland har før mesterskapet begynner, til at formen er på plass før det braker løs.

Manchester United v Hull City - Premier League
SPILLEGLEDE: Robin van Persie er glad for å være tilbake på banen.

– Jeg er 100%, jeg trenger bare å få spille en hel kamp nå. Vi har tre treningskamper, og forrige kamp jeg spilte for United fikk jeg 67 minutter. Jeg kan forhåpentligvis spille enda lenger nå.

Nederland møter Ecuador, Ghana og Wales i løpet av de siste ukene i mai. Samtidig som Louis van Gaal jobber for å få Van Persie klar til mesterskapet, flyr ryktene om at han er i ferd med å bli sjefen hans på klubblaget også.

Spissen svarte ikke på noen spørsmål om managersituasjonen i klubben, men det er ventet at United kommer med en offentliggjøring i løpet av noen få dager.

Ny formasjon

Van Persie har vært en meget viktig brikke i Van Gaals Nederland, og på tirsdag innrømmet manageren at han tok med spissen i diskusjonen om en eventuell formasjonsendring.

Van Gaal bruker som regel alltid 4-3-3, men på denne samlingen diskuterer han en 3-5-2-formasjon med Van Persie.

– Jeg diskuterte formasjonsendringen med Robin. Jeg snakker med kapteinen min om slikt. Han var her i Nederland for å komme seg etter en skade, og han ble med meg på noen kamper. Da diskuterte jeg mine ideer om hvordan laget mitt bør spille, sa Van Gaal.

Vanskelig gruppe

Nederlands VM starter med en knallhard kamp mot de spanske regjerende mesterne, før de møter Australia og Chile i løpet av dagene etter.

Van Persie fikk spørsmål om han kunne avsløre noe om hvordan de kommer til å gå ut mot Spania, men spissen ville ikke avsløre noe.

– Det er et vanskelig spørsmål – du får vente å se hvordan vi spiller. Jeg vil ikke kommentere eventuelle formasjonsendringer. Kanskje senere – dere får se.

Powered by Labrador CMS