– Arsenals ønske

Nyutnevnt landslagskaptein Robin van Persie forteller at stillheten under EM-sluttspillet i fjor sommer handlet om United-overgangen.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble Robin van Persie utnevnt til ny landslagskaptein for Nederland av Louis van Gaal. Det ble ikke scoring for Van Persie i kapteinsdebuten, men Nederland slo allikevel Indonesia enkelt 3-0.

– Jeg er veldig beæret over dette, fortalte Van Persie til goal.com etter kampen. – Treneren spurte om jeg ville være kaptein. Det er veldig smigrende, så jeg takket ja. Det er ikke bare for denne kampen, men for en lengre periode.

Under forrige sommers EM-sluttspill var det Mark van Bommel som var kaptein for det nederlandske landslaget, men det var allikevel Robin van Persie som var i medienes søkelys. Én grunn til dette var at han var lagets spydspiss og aller største stjerne.

En annen grunn var at han ikke snakket med pressen under hele mesterskapet, som eneste nederlandske spiller. Nå forteller United-spissen at dette ikke var av eget valg.

– Det var et ønske klubben min, Arsenal, hadde, og det var fordi man ønsket stillhet rundt den eventuelle overgangen til Manchester United, sier Van Persie ifølge SkySports.

– Vet ikke om jeg ville gjort det samme igjen

– Jeg trodde virkelig ikke det ville få de følgene det fikk. Kanskje jeg var for naiv. Gjennom å være den eneste som ikke snakket ble jeg en slags mytisk figur, og verden utenfor trodde jeg satte meg selv utenfor gruppen.

Van Persie ble filmet da han snakket i telefon ute på banen rett etter 0-1-tapet mot Danmark i første kamp i gruppespillet, noe som gjorde at mediene fikk vann på mølla for sine spekulasjoner rundt spissen.

– Da jeg tok en telefon ute på banen etter kampen mot Danmark, var det liksom bevis. Det er tull, det hadde ikke noe med saken å gjøre. Jeg ønsket bare å ringe min kone og mine barn. Jeg gjør det etter hver kamp.

– Problemet var at jeg ikke hadde dekning på telefonen utenfor. Derfor gikk jeg på siden av banen da jeg skulle ringe. Uheldigvis ble jeg fanget av et kamera.

– Om jeg måtte gjøre alt på nytt, vet jeg ikke om jeg ville gjort det på samme måte. Jeg tror egentlig ikke det, skal jeg være ærlig, forklarer spilleren med 35 mål på 76 landskamper.

Powered by Labrador CMS