Irritert over suspensjon

Robin van Persies suspensjon øker risikoen for at Nederland møter fryktede Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie har vært en særdeles sentral brikke for Nederland så langt i VM. Den hollandske spissen scoret to ganger i den utrolige 5-1-seieren mot Spania, og scoret også det viktige utligningsmålet mot Australia.

Nederlenderen pådro seg imidlertid gult kort i begge de to innledende kampene, noe som betyr at han mister den siste gruppespillkampen mot Chile.

Van Persie innrømmer at det irriterer ham at han ikke kan spille den tredje og siste kampen i gruppespillet, men forteller samtidig at han ble motivert av suspensjonen.

– Det var målet som fikk oss tilbake i kampen. Det var viktig. Jeg visste at vi trengte å få ett mål, helst så fort som mulig. Så snart jeg scoret, fikk jeg en sterk følelse av at vi kunne vinne kampen, begynte Van Persie, og la til:

– Jeg ønsket det ekstra mye fordi jeg visste at jeg ikke kunne spille neste kamp. Det irriterer meg.

Nederland er allerede videre, men det kan likevel bli meget viktig å ikke tape den siste kampen mot Chile. Dersom nederlenderne blir nummer to i gruppen, må de nemlig etter all sannsynlighet møte vertsnasjonen Brasil i åttedelsfinalen.

– Det viktigste er at vi er videre. Jeg tror ikke noen forventet at vi skulle klare det så tidlig, og det er en veldig fin posisjon for oss å være i, understreket Van Persie.

Powered by Labrador CMS