– Vi er bedre rustet i år

Robin van Persie mener at Nederland har større muligheter mot Spania nå enn i VM-finalen for fire år siden.

Publisert Sist oppdatert

Fredagens møte mellom VM-finalistene fra fire år tilbake, kan fort komme til å utvikle seg til å bli en gyser. Med tanke på at de to nasjonene deler pulje med Chile og Australia, vil et tap i åpningskampen i verste fall kunne få store følger for sjansen til å avansere fra gruppespillet.
For selv om de to fotballstormaktene i utgangspunktet er favoritter til å gå videre, må spesielt Chile anses som en tøff  utfordrer. Det skal derfor ikke mye til før store ambisjoner får seg en kraftig knekk.

Det vet naturligvis også Robin van Persie. 30-åringen deltar i sin tredje VM-turnering og vet hva som skal til for å gå videre. Samtidig vet han også at det vil bli særdeles krevende å knekke den spanske koden. Han er full av beundring for de regjerenede mesterne, og tror ikke at Vicente del Bosques mannskap er svekket i forhold til tidligere:

– Fantastiske Spania

– Spania har et strålende lag med spillere som Diego Costa og min lagkamerat fra United, David de Gea. Etter min mening har de verdens beste lag, sier landslagskapteinen til onsoranje.nl.

Det betyr imidlertid ikke at RvP nødvendigvis anser spanjolene som favoritter, verken til VM-tittelen eller foran kveldens oppgjør:

– Vi har nemlig også et veldig godt lag.  Ikke glem det, og ikke undervurder Nederland, advarer han.

– Vel har vi et mye yngre mannskap nå enn vi hadde for fire år siden, men vi har store muligheter og mye å bevise. Dette blir en fantastisk utfordring for oss.

– Veldig fokusert

At det tilsynelatende råder ro og harmoni i den nederlandske troppen, er en faktor Van Persie tillegger stor vekt. Derfor mener han også at forholdene ligger godt til rette for at de oransje vil få oppleve en god turnering:

– Tidligere, ved starten på mesterskap, har det ofte vært mye ståhei innad hos oss, men det er mindre av det nå, synes jeg. Det skyldes at vi rett og slett er mer fokusert på oppgaven og derfor bedre forberedt. Vi gleder oss stort til dette mesterskapet og er ivrige på å komme igang.

– Jeg har stor tro på dette laget. Hvis vi – og da mener jeg ikke bare spillerne, men også støtteapparatet og den nederlandske pressen, etterpå kan si at vi har gjort en god turnering, da vil vi – uansett utfall – kunne si at VM-sluttspillet ble mer enn vellykket.

Om skadesituasjonen:

– De siste dagene har jeg trent for fullt uten noen problemer. Så jeg er klar. Uansett har jeg spilt med smerter i seks år – det er alltid et eller annet – så det har jeg lært meg til å leve med.

NB: Fredagens storoppgjør mellom Nederland og Spania starter klokken 21. Du kan følge det på NRK1, SVT1 (SE) og TV2 (DK).

Og dette hevdes å være Nederlands startoppstilling mot Spania:

Powered by Labrador CMS