Fikset Serbia straffespark på en ellers anonym dag

Blanda drops fra Nemanja Matic for Serbia.

Publisert Sist oppdatert

Serbia – Montenegro 2-1

UEFA Nations League
Rajko Mitic Stadion 

Nemanja Matic startet lørdag ettermiddag på Serbias sentrale midtbane, mot nabolandet Montenegro.

Han startet kampen bra, men etter 15 minutter spilte han midtbanekollega Maksimovic i en svært dårlig posisjon. Det kom av et defensivt pasningsvalg, og kontringen til Montenegro hadde antageligvis blitt bedre utnyttet i Premier League.

Etter en liten halvtime tok Serbia ledelsen, noe som kom helt fortjent. Hjemmelaget var det dominerende laget i kampens første 45 minutter, men kunne også ha ligget under bare minutter tidligere etter slurv i eget forsvar.

Ganske nøyaktig to minutter etter åpningsmålet økte Mitrovic ledelsen, etter et vidunderlig innlegg fra Kolarov. Vi kan jo legge til at Matic var fjerde-sist på ballen her, uten at vi kan gi United-spilleren særlig mye mer for involveringen på det målet.

Det kunne vi derimot ha gjort litt senere i omgangen. 

Serbia hadde god kontroll på dette tidspunktet, og ettersom laget sto såpass høyt i banen var også Matic godt inne på Montenegros banehalvdel.

Der mottok Matic ballen like på innsiden av Montenegros sekstenmenter, og ble felt i det han skulle fyre av et skudd. Dommeren pekte på straffemerket, og Mitrovic fikk muligheten til å punktere oppgjøret allerede før pause.

Spørsmålet er om det i det hele tatt skulle vært avblåst for straffe. På reprisen var det vanskelig å se om et bein kom i veien, eller om Matic ved egen maskin sparket i gresset og så gikk i bakken. 

Full av selvtillit forsøkte Fulham-spissen seg på en «panenka», men la for mye kraft under ballen – som gikk godt over mål. Det ser fryktelig fint ut når det fungerer, en anelse flaut når det ikke fungerer.

Se og bedøm situasjonen selv:

Kampens andre omgang startet der den første sluttet – med et Serbia-lag tilsynelatende i full kontroll.

Kampbildet ga også Matic gode arbeidsforhold, og det er ikke til å komme unna at midtbanespilleren kunne utnyttet det bedre. Matic gjør jobben som ryddegutt foran egen backfirer veldig bra, men det er fortsatt noe «tungt» over en av de beste United-spillerne forrige sesong. 

Pasningsvalgene blir gjerne defensive, og lite oppfinnsomme. Nå er det heller ikke Matics ansvar å være lagets maestro, men vi sitter med inntrykket av at serberens pasningsregister var større forrige sesong.

Kanskje handler det om antall minutter spilt det siste året for Matic, for det er ikke få. 

Når det er sagt, så fikk vi servert susende taklinger – og til og med en vellykket «Zidane-finte» fra Matic denne ettermiddagen, så det var på ingen måte en dårlig kamp sett over det hele.

Først en time ut i oppgjøret våknet Montenegro for alvor, da de fikk et mål (feilaktig?) annulert. Det ga gjestene et ekstra gir, som igjen resulterte i et reduseringsmål 20 minutter før full tid.

Tross et par meget gode muligheter til å utligne, maktet aldri Montenegro-spillerne å få ballen over linja. Det betyr at Serbia fortsatt holder på førsteplassen i sin gruppe, med Montenegro fire poeng bak.

Hvis Romania taper sin kamp i kveld, vil Serbia altså være kvalifisert til neste nivå i Nations League.

Nemanja Matic spilte samtlige 90 minutter for Serbia. 

Powered by Labrador CMS