Best i forsvaret da svenskene kollapset

Tre United-spillere involvert i Nations League-kamper mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld ble det spilt tre Nations League-kamper med United-spillere involvert.

Sverige 2–3 Tyrkia

Victor Lindelöf spilte ikke uventet hele denne Nations League-kampen for Sverige. Med seg i midtforsvaret hadde han Pontus Jansson, siden Sverige-kaptein Andreas Granqvist gikk glipp av kampen på grunn av sykdom.

Sverige spilte ingen stor kamp, og kunne egentlig bare takke seg selv da tyrkerne snudde kampen i sluttminuttene. Vår mann var blant de bedre spillerne på banen, og var ikke skyld i baklengsmålene.

Expressen gir Lindelöf karakteren 3 – som ikke er så svakt som det høres ut som, for det er en skala som vi tror går fra 1-5 (ut fra hva de skriver om Lindelöf). Denne gangen var 4 den beste svenske karakteren, og Lindelöf er den eneste i forsvarsrekka som får bedre enn 2.

– Vant mange dueller, og spilte sikkert. Den beste spilleren i forsvarsrekka, og viser fortsatt fin form, skriver avisa.

Dette var utypisk slurvete av svenskene, som har vært solide under Janne Andersson, å rote bort dette. En veldig tung start for i Nations League, hvor Russland og Tyrkia nå står med 3 poeng, og Sverige har 0 (Tyrkia eneste lag med to kamper).

Skottland 2–0 Albania

Scott McTominay var en ubenyttet reserve da Skottland tapte 0-4 mot Belgia i en privatlandskamp fredag kveld, og han var ikke med i startelleveren denne gangen heller – mot vesentlig mer overkommelig motstand.

Det skulle det også vise seg her, og Skottland ledet allerede 2-0 da McTominay kom innpå i det 79. minutt.

Resultatet forandret seg ikke noe etter innhoppet, og vi finner ikke ut så mye mer om hvordan han gjorde det enn dette her:

Serbia 2–2 Romania

Nemanja Matic fikk en liten smell i treningskampen mot Litauen, og startet derfor på benken i dette Nations League-oppgjøret.

Serbia vant den kampen, men Romania er tøffere motstand. Serbia tok ledelsen to ganger, men Romania utlignet begge gangene, og i det 71. minutt (kort tid etter 2-2-målet) kom Matic innpå.

Han klarte ikke å redde serberne, og Romania har med dette kanskje tatt et lite initiativ i gruppa – selv om Serbia likevel nok av de fleste beholder favorittstempelet.

Ellers:

Søndag kom Ethan Laird på scoringslista for U18-landslaget, og mandag scoret Tahith Chong for Nederlands U20-landslag.

Nederland vant 3-1 mot England, og Chong scoret 1-1-målet.

Powered by Labrador CMS