– Unge spillere kan lære av dette

– Dette straffesparket viser hvor viktig det er alltid å være forberedt, sier Nani.

Publisert Sist oppdatert

Champions League-triumfen mot Chelsea i 2008 er blant United-fansens beste minner.

Den regnfulle kvelden i Moskva for snart seks år siden hadde alt. Dramatikk, flotte mål og ikke minst en nervepirrende straffesparkkonkurranse United gikk seirende ut av.

– Kan forandre livet ditt

Men det så en stund mørkt ut for United. Carlos Tevez, Michael Carrick og Owen Hargreaves hadde alle scoret på sine forsøk, men ettersom Cristiano Ronaldo hadde bommet på sin straffe og Chelsea hadde scoret på sine fire forsøk, måtte Nani overliste Peter Cech for at United skulle beholde sjansen til å vinne den digre bøtten.

KRONEN PÅ VERKET: Anderson toppet en glimrende førstesesong med å score på straffespark i Champions League-finalen 2008.
Et halvt sekund tidligere har Edwin van der Sar reddet straffesparket fra Nicolas Anelka og United-spillerne slipper jubelen løs.

– Når du er på benken drømmer du om å komme inn fordi det er en finale, og et av de største øyeblikkene. Jeg fikk muligheten. Jeg kom inn i ekstraomgangene og scoret på straffesparket mitt. Jeg er glad for å kunne si at jeg var en del av suksessen og historien til en så stor klubb, sier Nani i følge Manchester Evening News.

Etter at Nani hadde satt inn Uniteds femte straffe, bommet John Terry på sitt forsøk. Resten er, som det så fint heter, historie. 

Edwin van der Sar reddet Nicolas Anelkas straffe og United triumferte i Moskva.

– Det var en fantastisk følelse. Det viser unge spillere at de må være forberedte når de får sjansen, fordi i løpet av én dag, én kamp, et øyeblikk så kan livet ditt bli forandret, sier Nani.

– Visste jeg måtte score

Cristiano Ronaldo hadde vært Uniteds og Europas store spiller sesongen 2007/2008.

Han scoret sågar Uniteds mål i selve kampen som endte 1-1, men var bare en John Terry-sleiv unna å bli den store syndebukken i straffesparkkonkurransen.

– Jeg blødde fra hodet fordi jeg hadde kollidert med Ashley Cole. Men akkurat der og da tenkte jeg ikke på noe annet enn at jeg måtte score siden Ronaldo hadde bommet på sin straffe. Jeg tok straffen med stor selvtillit, men Peter Cech gikk riktig vei og reddet nesten. Da jeg så ballen gå i mål var det en veldig god følelse, sier Nani videre.

JUBEL: Landsmannen Andy Murray får Sir Alex Ferguson giret, men han visste også å juble som United-manager. Her etter CL-triumfen i Moskva
JUBEL: Sir Alex Ferguson tok sin andre Champions League-triumf etter seieren mot Chelsea.

Helten fra finalen i 2008, United-keeper Edvin van der Sar, sa i et eksklusivt intervju med United-supporteren hva han tenkte da John Terry gikk frem for å ta sin straffe.

– Nå trenger jeg rett og slett flaks, fortalte Van der Sar til US.

Pussig nok ble samtlige av de første seks straffesparkene som Chelsea tok ble satt til høyre, eller til venstre slik Van der Sar så dem.

Da Nicolas Anelka, som den første Chelsea-spilleren valgte å sette sin straffe i motsatt hjørne, stupte nederlenderen til sin høyre side, reddet skuddet og besørget en fantastisk kveld i Moskva. 

Powered by Labrador CMS