På 4. plass i United-historien

Morgan Schneiderlin har bare de aller største stjernene foran seg.

Publisert Sist oppdatert

Så ble det endelig klart.

Everton bekreftet onsdag kveld at Morgan Schneiderlin har skrevet under en kontrakt med dem. Ett og et halvt år etter at Louis van Gaal hentet ham til Old Trafford er United-karrieren dermed over.

United betalte den gangen 24 millioner pund for den franske landslagsspilleren, og ifølge ubekreftede rapporter har United fått nesten det samme tilbake for ham.

Det betyr at han er det fjerde dyreste salget i Uniteds historie, bare bak salgene av Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Angel di Maria (Paris St. Germain) og David Beckham.

Ti dyreste salg:

DYR: Ingen United-spillere har kostet mer enn Cristiano Ronaldo.
DYR: Ingen United-spillere har kostet mer enn Cristiano Ronaldo.
  1. Cristiano Ronaldo, til Real Madrid, 80 mill. Pund
  2. Angel di Maria, til PSG, 44,1 mill. pund
  3. David Beckham, til Real Madrid, 25 mill. pund
  4. Morgan Schneiderlin, til Everton, cirka 22 mill. pund (ubekreftet)
  5. Danny Welbeck, til Arsenal, 16 mill. pund
  6. Jaap Stam, Lazio, 15.25 mill. pund
  7. Juan Sebastian Veron, til Chelsea, 15 mill. pund
  8. Ruud van Nistelrooy, til Real Madrid, 10,3 mill. pund
  9. Gabriel Heinze, til Real Madrid, 8,1 mill. pund
  10. Andy Cole, til Blackburn, 7,5 mill. pund

Louis van Gaal ga Schneiderlin sjansen fra start av i 2015-sesongen, da United fikk en fin start på sesongen. Da resultatene så ble svakere, spesielt i desember, så skal det også nevnes at United ikke tapte noen av de 15 kampene Schneiderlin spilte fra September 2015 til februar 2016.

Sesongen flatet imidlertid ut, både for United og midtbanespilleren.

Totalt fikk Schneiderlin 29 ligakamper i debutsesongen, men en skade i mai betød at han bare kom seg til benken og endte som ubenyttet reserve da United slo Crystal Palace i FA-cupfinalen. Han mistet også plassen sin på det franske landslaget, selv om han til slutt kom med til fotball-EM som reserve – dog uten å få spilletid i mesterskapet som gikk i hjemlandet hans.

AVGÅRDE: Morgan Schneiderlin signerer for Everton, hvor hans gamletrener Ronald Koeman sitter i sjefsstolen.
AVGÅRDE: Morgan Schneiderlin signerer for Everton, hvor hans gamletrener Ronald Koeman sitter i sjefsstolen.

Med Jose Mourinho som ny manager var det mange som trodde at franskmannen var nettopp den type defensiv midtbanemann som portugiseren var ute etter. De tok imidlertid feil.

Schneiderlin fikk riktignok et innhopp både i Community Shield og i ligaåpningen mot Bournemouth, men etter hvert han aldri sjansen da Mourinho valgte sine beste menn. Schneiderlin endte dermed med bare 14 minutter Premier League-spill denne sesongen for United, og United tapte to av de tre kampene han fikk 45 minutter eller mer i i andre turneringer.

Supporterklubben kan imidlertid takke for forsøket, beklage at det ikke endte bedre og ønske lykke til videre. Samtidig får man være fornøyd med at United sånn nogenlunde fikk tilbake pengene som ble brukt.

Powered by Labrador CMS