Lovende innhopp

Her er vår dom over Martials innhopp i Frankrikes 2-1-seier mot Serbia. Schneiderlin spilte hele oppgjøret.

Publisert Sist oppdatert

Morgan Schneiderlin fikk spille hele kampen, mens Anthony Martial fikk det siste kvarteret, da Frankrike vant 2-1 i treningskampen mot Serbia.

Frankrike tok ledelsen tidlig, og Morgan Schneiderlin var involvert i oppbygningen av angrepet, før han snappet opp ballen igjen for franskmennene da de mistet ballen. Da slo han ballen ut til Sagna på høyresiden, og City-backen slo et godt innlegg til Matuidi som headet ballen i mål.

Vår mann kan ikke sies å ha hatt like mye å si for scoring nummer to, der kan Matuidi få all æren selv. En corner endte med en halvhjertet klarering, og Matuidi smalt ballen i mål på en herlig volley som selv Scholes nok ville nikket anerkjennende til.

Serbia reduserte med et rotemål, men det var Frankrike som var klart best, og både Giroud og Griezmann bommet på store sjanser for Frankrike.

morgans
INVOLVERT: Morgan Schneiderlin gjorde en OK kamp på midtbanen til Frankrike, og var involvert i det første målet. Og viktigst av alt: Han ble ikke skadet.

Martial-innhoppet

Så døde kampen litt ut, og da var det godt at Martial etter hvert kom på. 19-åringen er rask, og han evnet også å sette litt mer fart på kampen, og det tok ikke lang tid før han fra sin rolle ute på venstrekanten løp forbi en spiller på vei innover.

Noen minutter senere tok han også med seg ballen forbi en Serbia-spiller eller to, og selv om han ikke fant noen pasningsløsning som åpnet opp Serbia-forsvaret av det, så klarte han i alle fall å beholde ballen i laget i tillegg til å skape litt mer trøkk på tribunene.

I neste Martial-situasjon mottok han ballen med motspiller i rygg rundt midtbanen, og han lot seg ikke herse med av serberen. Han rev seg løs, og ville nok løpt rett ifra om han ikke hadde blitt revet ned før den tid.

Så kom det noen minutter der hans eneste bidrag var en fin hælflikk videre til en medspiller, men så fikk han ballen igjen ute på kanten. Det var fra en middels høy pasning, og mottaket til Martial var ikke all verden, men han fikk kontroll på den før den gikk til innkast, og så passerte han enkelt nærmeste motspiller før han ga ballen til en medspiller.

Det var også en situasjon der han forærte en serber ballen, men den påfølgende avslutningen var for dårlig, og det endte 2-1 til Frankrike.

I ingen av situasjonene skapte egentlig Martial noe, men så skapte heller ikke Frankrike så mye mot slutten generelt.

Det som uansett var merkbart var at Martial utvilsomt har tempo i kroppen, og at han har evnen til å ta med seg ballen forbi motspillere. Det er egenskaper som blir verdsatt på Old Trafford, og det er egenskaper mange har etterlyst.

Kan han bidra mot Liverpool? Hvorfor ikke? Kampformen bør være god nok, og om Van Gaal ikke gir han sjansen fra start (noe som vil være fullt forståelig) så kan han være et godt alternativ fra benken. Han har åpenbart kvaliteter som kan endre en kamp, og kanskje vil en innbytterrolle være det som passer best på lørdag.

Denne kampen spilte neppe Martial inn i førsteelleveren, men den spilte nok ham garantert ikke ut av kamptroppen heller.

Anthony Martial drakt
MARTIAL: Debut mot Liverpool?
Powered by Labrador CMS