scheiderlin

– Jeg mistet meg selv under Van Gaal

Morgan Schneiderlin åpner opp om tiden i Manchester United, som gikk alt annet enn som han hadde forventet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vet at hvis jeg spilte opp mot mitt fulle potensial, med frihet, så ville jeg ikke vært i Australia nå. Kanskje ville jeg fortsatt vært i Manchester United.

Det sier Morgan Schneiderlin, som i et større intervju med Daily Mail har åpnet  opp om tiden i Manchester United, hvor han spilte fra sommeren 2015 til januar 2017.

Franskmannen ble ansett som en av de bedre midtbanespillerne i Premier League da han kom fra Southampton, men tiden i United ble mer eller mindre en stor skuffelse.

– Da jeg signerte ønsket jeg å bli en legende der. Derfor er jeg sur på meg selv og det er noe som vil være vanskelig hele livet.

– Mine venner spør: «Hvorfor sier du dette?». Men jeg kjenner meg selv og vet hva jeg kan gi. Jeg vet at denne tiden i Manchester United påvirket meg for den lengste perioden i karrieren min.

FORTSATT VELDIG SKUFFET: Morgan Schneiderlin vil aldri komme over at han ikke lyktes i Manchester United-trøya.

Man jobber så hardt for å være i toppen, på toppnivå. Mange sa til meg at jeg ville bli en av de beste spillerne i verden. Jeg hadde magefølelsen på at jeg hadde alt som skulle til for å være en toppspiller i verden. Å ikke klare å nå det nivået vil  være med meg for alltid.

– Det var ikke meg

Det var Louis van Gaal som hentet Schneiderlin til United, og midtbanespilleren er åpen om at han ikke fikk det helt til å stemme under den nederlandske manageren.

– Jeg ble for påvirket av hva Louis van Gaal ønsket fra meg. Jeg mistet meg selv som spiller. Det var ikke meg ute på den banen.

– Det var ikke bare managerens skyld, det var min skyld også. Min rolle var ikke den samme som i Southampton. Jeg følte meg begrenset i spillestilen min. Jeg følte at de ønsket å endre ting ved meg. Jeg tenkte ikke som meg, jeg tenkte på hva som gjorde sjefen fornøyd.

– Når du kommer til det punktet, at hver pasning du tar, alt du gjør, så spiller du ikke med en ordentlig frihet. Noe stoppet meg fra å være hvem jeg var. Jeg ønsket virkelig å gjøre det bra og det er noe av det mest frustrerende noensinne.

Watford v Manchester United - Premier League
IKKE LETT: Morgan Schneiderlin fant ikke seg selv i Louis van Gaals lag.

– En merkelig følelse i United

Å signere for United to år etter at Sir Alex Ferguson hadde gitt seg var heller ikke det beste tidspunktet å komme, erkjenner Schneiderlin.

– Det var en merkelig følelse i Manchester United. For meg er det den største klubben i verden, ingen tvil, men jeg kom på feil tid.

– Treningsanlegget trengte å bli mer modernisert og andre ting trengte å endre seg. Man kunne føle at atmosfæren ikke var på sitt beste. Jeg var veldig overrasket. Jeg tenkte noen ganger: «Kom igjen, vi spiller alle for Manchester United, vi burde smile hver dag. Selvfølgelig er det mye press, men du må være sterk for å spille».

– Som spiller klandrer du deg selv, og jeg vet hva som gikk galt for meg. Hvis du spiller for Manchester United, har du kvaliteten. Jeg var full av drømmer da jeg kom og forventet ikke at ting skulle gå slik.

Etter skuffelsen i United reiste Schneiderlin til Everton, før han dro til Nice i 2020.

Siden januar i år har han vært utlånt til Western Sidney i Australia.

Powered by Labrador CMS