– Jeg er veldig, veldig ambisiøs

Morgan Schneiderlin i et eksklusivt intervju med France Football.

Publisert Sist oppdatert

I intervjuet svarer den 25 år gamle franskmannen blant annet på spørsmål om den første kontakten med Louis van Gaal, signeringen for United, sin lange karrierereisen, atmosfæren på Old Trafford,  muligheten til å få spille Champions League-fotball, og mye mer.
Her får du et lite utdrag av intervjuet, som du her kan lese i sin  helhet.

Ta oss gjennom følelsesregisteret i det øyeblikket du skrev under for Manchester United den 13. juli…
– Før jeg skrev under foregikk det utstrakte forhandlinger mellom klubbene og agentene. Det var også dager fylt med tvil. Vi spurte oss selv om det faktisk ville skje. Vi hadde pratet om overgangen helt siden januar, så vi hadde hatt tid til å forberede oss.

– Men så, plutselig, kunne jeg forlate Southamptons sommerleir i Østerrike og sette kursen for Manchester. Dagen etter gikk alt veldig fort: Medisinsk sjekk om morgenen, og deretter ble papirene ordnet i en fei fordi vi skulle dra til Statene tidlig på ettermiddagen.

– Hjertet mitt pumpet kraftig, men jeg signerte kontrakten som om jeg skrev en autograf. Midt oppi det hele ble jeg tildelt klubbutstyret, og så vi dro avgårde til flyplassen for å rekke avgangen til Nord-Amerika.

ms
MORGAN SCHNEIDERLIN

Lukk øynene og fortell oss hva Manchester United representerer for deg…
– Old Trafford, Ferguson, Beckham, Cantona, verdens største klubb, the Red Devils; alt dette! Det er umulig å beskrive denne klubben med bare ett ord. Da jeg var ung, ble vi alle trukket litt mot David Beckham. Vi elsket håret hans, frisparkene… Jeg fulgte utviklingen, for jeg elsket denne fotballspilleren, sier Schneiderlin, og forteller at den europacupkampen som begeistret ham aller mest, var Manchester United mot Real Madrid i 2003.

– Det var returkamp i Champions Leagues kvartfinale, og den endte Manchester United 4-3 Real Madrid! Beckham scoret to og Ronaldo (den brasilianske utgaven) scoret tre.

Er du i ferd med å bli en ny Roy Keane?
– Jeg håper det, for han er en legende her. Men ellers er han en helt annen personlighet enn meg. Jeg prater mye mindre enn ham ute på banen, men en dag håper jeg å påvirke laget på tilsvarende måte.

Om å være United-spiller:
– Det er som en drøm, noe helt vilt. Det finnes ikke ord for å beskrive det.

I oktober i fjor sa du: «Jeg husker for fire år siden, da jeg spilte på tredje nivå i England, at jeg sa til min far: Jeg kommer til å spille VM-fotball i Brasil». Har du alltid hatt ambisjoner?
– Ja, jeg er veldig, veldig ambisiøs. Er man ikke det, kommer man seg heller ikke dit man ønsker seg.

Dette, og mye, mye mer, kan du lese mer om her.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

Powered by Labrador CMS