Fra League One til PL

Morgan Schneiderlin har hatt litt av en reise.

Publisert Sist oppdatert

Det er syv år siden den 25 år gamle franskmannen tok turen over Kanalen fra Strasbourg til Southampton, men likevel hadde han bare to Premier League-sesonger bak seg da han i sommer tok et nytt steg fra St. Mary’s til Old Trafford. De foregående årene tilbrakte han nemlig i forholdsvis anonymitet, lenger nede i ligasystemet. Det påstår han å være glad for.

Den taklingssterke midtbanespilleren er klar på at han aldri ville ha vært den spilleren han er i dag om det ikke var for perioden mellom 2008 og 2012, da hverdagen besto av kamper på mindre fasjonable arenaer som London Road, Oakwell, Huish Park og Spotland.

– Jeg dro til Southampton da de spilte i Championship og hadde mål om opprykk til Premier League. Isteden rykket de ned, men det var det beste som kunne skje meg, sier franskmannen til Manchester Evening News, og forklarer:

“Jeg lærte mye av tiden i League One og i Championship.”

Morgan Schneiderlin

– Det gjorde meg tøffere, både fysisk og mentalt. Nedrykket kunne ha gjort meg nedfor og bekymret over fremtiden, men jeg var psykisk sterk. Samtidig var jeg omgitt av folk som fikk meg til å innse at jeg måtte forbedre meg. Det er jeg veldig takknemlig for i dag.

– Jeg lærte mye av tiden i League One og i Championship. Jeg er en bedre fotballspiller enn jeg var for noen år siden, og nå er jeg klar for livet i Manchester United, sier Schneiderlin, som kom godt fra sin offisielle debutopptreden i sist helgs åpningskamp mot Tottenham.

Her kan du lese hele MEN-saken

Powered by Labrador CMS