Bill.merk: Savnet

Det er stor forskjell på United  med og uten denne mannen.

Publisert Sist oppdatert

Fem ganger har United tapt denne sesongen.

Det er blitt tap mot Swansea, Arsenal og Bournemouth i ligaen, og PSV og Wolfsburg i Champions League.

Én mann har manglet i fire av de fem tapene: Morgan Schneiderlin.

Stor forskjell i poeng

Schneiderlin har faktisk vært på banen i 12 av de 16 ligakampene så langt, og det har gitt sju seirer, fire uavgjorte og ett tap, 25 av 36 mulige poeng, noe som tilsvarer et snitt på 2,08 poeng per kamp.

morg

Det er også verdt å merke seg at United ikke har tapt denne sesongen når Schneiderlin har spilt 90 minutter, siden 26-åringen ble byttet ut midtveis i 2. omgang i Swansea-kampen.

Mange vil nok argumentere med at Bournemouth er et lag man burde slå uansett, men med en såpass ung og urutinert backrekke på banen så kan det også argumenteres sterkt for at han burde spilt. Alle husker for eksempel hvordan Bournemouths midtstopper gikk fra egen halvdel og til avslutning uten å bli stoppet – en situasjon Schneiderlin er som skapt til å stoppe.

Samtidig var den franske landslagsspilleren skadet mot Wolfsburg. Louis van Gaal sa at han var klar for spill igjen før helgas kamp, men likevel ble han sittende på benken i 90 minutter. Det er vel da grunn til å stille spørsmål om han virkelig var helt klar igjen.

Lite baklengs

Uansett, tallene viser at Schneiderlin er savnet.

Foruten forskjellen i poengsnitt har United hele ni nuller på 16 kamper med Schnederlin på laget. Uten ham er det fem på 10. United har også sluppet inn bare ni mål på 16 kamper med franskmannen, noe som er 0,56 baklengs per kamp, mens det er blitt 11 baklengs på 10 kamper uten ham.

Forhåpentligvis er han klar igjen for fullt til helgas kamp mot Norwich.

Powered by Labrador CMS