– Vi må holde nullen

Søndag returnerer Morgan Schneiderlin for første gang til klubben han forlot til fordel for United.

Publisert Sist oppdatert

Det blir nok en merkelig opplevelse for den 25 år gamle franskmannen. Han ankom Southampton allerede i 2008, for deretter å bli med sydkystklubben på en reise som tok ham tur/retur Championship via tredje nivå. Så, i 2012, lyktes det endelig å ta steget til Premier League.
Der styrte Schneiderlin midtbanen på St. Mary’s i tre sesonger, inntil han i sommer valgte å slå til på tilbudet fra Manchester United.

Denne helgen skal han altså tilbake til sin gamle hjemmebane, men bare på en 90 minutters lynvisitt. Og der håper Schneiderlin selvsagt å få vist seg frem for gamle fans. Sikker kan han imidlertid ikke være, for Louis van Gaal har ikke funnet en startplass til ham siden bortekampen mot Swansea før landslagspausen.
Mot Liverpool fikk han slippe til fra benken etter 72 minutter, mens han ikke ble tilgodesett med spilletid i det hele tatt i tirsdagens oppgjør mot PSV Eindhoven.

Men enten det blir spilletid eller ikke, er det for Schneiderlin én ting som betyr mer enn noe annet – at United unngår baklengsmål på St. Mary’s.

– For da trenger vi bare å score ett mål for å få med oss alle poengene, sier han til franske So Foot, ifølge FourFourTwo.

Med bakgrunn fra Barcelona

kv
Ronald Koeman og Louis van Gaal.

ferske United-spilleren er full av lovord om begge søndagens managere. Ronald Koeman og Louis van Gaal er ikke kjent for å være perlevenner, men slikt bryr ikke Schneiderlin seg om. Han er mer opptatt av de to nederlendernes fotballfilosofi og hvordan de fungerer i sine roller som ledere.

– Begge ønsker å se sine lag spille langs bakken. Tross alt er det her snakk om to managere som har bakgrunn fra Barcelona, enten som spiller eller trener. Derfor ønsker de også å bygge opp spillet bakfra, sier Schneiderlin.

– Ellers, når det gjelder lederstil, så er Koeman mer avslappet, mens Van Gaal er mer av den strenge typen, og svært dyktig taktisk, avslutter den tidligere Southampton-mannen.

Powered by Labrador CMS