Åpner alltid med et smell

Radamel Falcao har en imponerende åpningsstatistikk i sine tidligere klubber.

Publisert Sist oppdatert

Radamel Falcao får etter all sannsynlighet sin Manchester United-debut når QPR kommer på besøk søndag. Forventningene til colombianeren er store, og statistikken viser at det er med god grunn.

28-åringen har nemlig for vane å åpne med et brak i sine nye klubber. Etter at han kom til Europa, har Falcao tatt klubb etter klubb med storm.

Stjernespissen fra Santa Marta kom ikke til Europa før i 2009. Porto har ved flere anledninger vist at de er i stand til å hente talentfulle spillere i Sør-Amerika, og Falcao var på ingen måte noe unntak fra regelen.

23 år gammel fikk Falcao sitt første møte med europeisk fotball. På åpningsdagen mot Paços de Ferreira sikret han ett poeng da han fant veien til nettmaskene, og også i de neste kampene fortsatte målene å renne inn. Dermed ble han en av få som har klart å score fire mål på sine første fire kamper i portugisisk toppdivisjon. Sesongen ble en stor suksess for Falcaos del, som endte opp med tilsammen 34 scoringer i alle turneringer.

 

Sommeren 2011 valgte Atlético Madrid å selge sin store stjernespiller, Sergio Agüero. Følgelig var Madrid-klubben nødt til å åpne lommeboka, og med en overgangssum på nærmere 50 millioner euro når en inkluderer bonuser, ble han den dyreste spilleren i klubbens historie.

Den da 25 år gamle spissen brukte ikke lang tid på å begynne tilbakebetalingen. Riktignok gikk han målløst av banen i 0-1-tapet mot Valencia, men deretter scoret han hele seks mål på de neste fire kampene. Målene fortsatte å renne inn for Falcao, som kunne juble for Europa League-triumf og 36 scorede mål ved sesongslutt.

Etter to sesonger i Atlético Madrid, ble Falcao solgt videre til Monaco for en sum som ble antas å ha vært på rundt 60 millioner euro. Også i klubben fra fyrstedømmet fikk Falcao en meget god start, og han noterte seg for sitt første mål i 2-0-seieren mot Bordeaux i sesongåpningen. Mot Montpellier i andre serierunde var han sikker fra krittmerket, og etter fem kamper stod han bokført med fire mål. Falcao scoret jevnt og trutt for Monaco, før kneskaden satte ham ut av spill i januar.

Nå er colombianeren klar for et nytt kapittel i sin suksessrike fotballkarrière. Falcaos historikk viser at det er grunn til å ha store forventninger fra start, og få ting vil glede United-fansen mer enn at nysigneringen lykkes fra start.

Powered by Labrador CMS