Trives i kjente omgivelser

MANCHESTER: …og nå kan det hende Ole Gunnar Solskjær får en liten kamp mot United likevel.

Publisert Sist oppdatert

Molde-manageren er tilbake i Manchester for de siste forberedelsene før seriestarten mot Sarpsborg 08 om drøye to uker.

Selv om første serierunde nærmer seg, er det forsatt helhet og det som skal skapes over tid som er det viktigste for Ole Gunnar Solskjær.

– Vi setter preg på spillerne hele tiden, men det kommer til å ta tid. Dette er ingen kortsiktig prosess der vi går tilbake til «the old direct ball» hvis ting ikke fungerer. Vi skal spille fotball, sier han.

United.no treffer Solskjær på Moldes spillerhotell. 38-åringen virker avslappet, trygg og selvsikker på prosjektet han har startet på Aker Stadion.

– Jeg trives veldig godt, det var akkurat sånn jeg så for meg at det skulle bli. Jeg har meget gode trenere, klubben er bra og det er et veldig godt arbeidsmiljø. Selvfølgelig er det mye å rette på, men alle stiller seg positive til forandring.

God matching

I løpet av den kommende uka skal MFK ut i treningskamper mot Bolton, Wigan og Coventry. For bare noen dager siden ble det klart at det planlagte møtet med Manchester United måtte avlyses, men nå kan det hende Solskjær får en liten duell mot sin tidligere kollega og gode venn, reservelagssjef Warren Joyce.

– Nå sa Warren at vi kanskje kan få til noe på mandag. Det er mulig spiller vi 2 x 30 minutter eller åtte mot åtte dagen etter kampen på søndag, forteller han.

Flere av Moldes treningsøkter holdes på Carrington.

– Klimaet er helt topp. Det er mer eller mindre det samme vi får når serien begynner, og nå blir de vant til de forholdene som venter oss framover. I tillegg vet jeg at treningsforholdene er gode og at det blir tempo i kampene. Vi møter tre gode lag, så det blir helt sikkert bra.

Kristiansunderen kjenner naturligvis mange i det engelske fotballsirkuset, og det har gitt ham muligheten til å matche spillerne sine mot god motstand.

– Jeg har sagt at jeg kan komme med et sterkt lag som vil gi dem kamptrening. Det ville Bolton, Wigan og Coventry. Det blir en liten miks for dem med tre-fire reservelagsspillere og seks-sju fra førstelaget, sier Solskjær til united.no.

Powered by Labrador CMS