Får drømmen oppfylt – blir manager

MOLDE: Ole Gunnar Solskjær får stor innflytelse på Aker Stadion. – Det er viktig for meg at jeg ikke bare har treneransvaret, sier han til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Solskjær får tittelen manager i Molde, og 37-åringen legger ikke skjul på at det var en avgjørende faktor til at han takket ja til jobben. Han har flere ganger uttalt at han har et stort ønske om å bli manager.

– Det er viktig for meg at jeg bare ikke har treneransvaret. Jeg vil også være med på kontraktsforhandlinger, og hvilke spillere som skal inn og ut. Jeg vil jobbe med alt i klubben, jeg skal bidra med mye, sier han til united.no når vi treffer ham på Aker Stadion.

Ole Gunnar og familien ønsket seg hjem, men samtidig er det liten tvil om at Old Trafford-legenden kommer til å savne livet hos verdens største fotballklubb.

– Det blir spesielt (å reise red.anm.), jeg har blitt kjent med så mange fine personer – alt fra sjefen til Cath i resepsjonen på Carrington. Warren (Joyce) som jeg har jobbet tett med – det blir vemodig å ta farvel med ham. Dette har vært en fantastisk periode og et eventyr. Nå skal vi starte noe nytt, forteller han.

Lært mye som reservelagstrener

I to og et halvt år har Solskjær hatt ansvaret for Manchester Uniteds reservelag. Det har vært en fin utviklingsperiode for ham som trener.

– Jeg har hatt mange kamper der jeg har hatt en del taktiske problemer, som jeg har lært veldig mye av. Når du er spiller konsentrerer du deg om din jobb, når du er trener har du elleve spillere og det er en del vurderinger som må tas. Det har vært veldig nyttig, jeg er veldig fornøyd med tiden som reservelagstrener, sier Solskjær.

Sir Alex Ferguson har vært en nøkkelfigur gjennom hele Solskjærs United-karriere. Han vet at han kan rådføre seg med skotten fra Govan også i framtiden.

– Det å jobbe med unge spillere som har hatt lyst til å utvikle seg hver dag, er noe vi vil få inn i kulturen til denne klubben også.

– Jeg har telefonnummeret hans, og han er alltid åpen om det er noe jeg trenger hjelp til. Han er fantastisk, han bistår uansett, smiler han.

Men før Solskjær tar et endelig farvel med Manchester, skal han fortsette i sin nåværende stilling fram til jul.

– Vi har kamp allerede mot West Bromwich på The Hawthornes på torsdag. Den gleder jeg meg til, avslutter han overfor united.no.

Powered by Labrador CMS