– Cut me up and I’ll bleed red

FANTORSDAG: Hvor godt følger egentlig Ole Gunnar Solskjær med United nå?

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har en god følelse.

Ole Gunnar Solskjær ser meg rett i øynene. Han kunne snakket om gullkampen i Tippeligaen, men det er sjelden det Supporterklubben snakker om når vi møter den tidligere United-legenden.

Tidligere denne uka intervjuet United-Supporteren Solskjær om Eric Cantona, i et intervju som vil stå i fjerde utgave av United-Supporteren, den som kommer til dere medlemmer i starten av desember. Det vil også inneholde et lengre intervju med Eric Cantona.

United-Supporterens sendes til alle medlemmer, og er du ikke medlem kan du bli det her for en billig penge.

Men det er verken Tippeligaen eller Eric Cantona Solskjær snakker om når han nevner den «gode følelsen».

Han snakker om United.

– Når de til tross for alle skadene henger med så godt som de har gjort, så har jeg en god følelse, ja, forklarer han.

For hvis noen skulle være i det minste tvil. Selv om Solskjær kan ta sitt andre strake seriegull med Molde og er midt i den norske gullkampen, så går han ikke glipp av mye av det som skjer i United.

– En god start på dagen

Samtidig som Molde forberedte seg til den viktige kampen mot Rosenborg søndag, hadde han derfor full kontroll over det som skjedde på Stamford Bridge.

– Jeg visste riktignok ikke sluttresultatet da jeg gikk inn for å ønske Molde-spillerne lykke til, men jeg visste resultatet både før og etter. Etterpå gikk jeg derfor inn og satte meg mellom Richard Hartis og Mark Dempsey (trenerne hans), og sa: 3-2. Well Done. 3-2.

– Da er det en god start på dagen, sier Solskjær smilende.

– Jeg husker også da vi møtte Fredrikstad borte i fjor. Samme dag vant United 8-2 mot Arsenal. Jeg husker vi var i garderoben. Da trekker jeg meg gjerne litt unna av og til – for å følge med.

– Jubler med Noah

Han innrømmer imidlertid at han kanskje er blitt litt mer bare fan nå som han ikke jobber i United hver dag.

– Man får et litt annet synd når man er borte fra klubben, ja.

– Man ser det hele med et annet øye når man er der, for eksempel da jeg var reservelagstrener. Da ser man mer på enkeltindividene, og på ting enkeltspillere har trent på. Man tenker ikke like mye på resultat. Da handler det mer om å bidra til utviklingen av hele klubben.

– Men ja, jeg har fortsatt meninger om ting som kunne blitt gjort, men det er ofte jeg sitter sammen med Noah (sønnen) og jubler også nå. Man følger mer med på selve kampene når hverdagen ikke er der borte.

– Men du analyserer vel kanskje alt?

– Jeg sitter nok hele tiden med en følelse av hva jeg ville jeg gjort, ja.

– Jeg er jo ung, jeg vil lære og når man følger med på fotball er det sjelden bare underholdning. Man prøver å sette seg inn i ulike scenarioer – hva ville jeg gjort i den situasjonen og sånne ting. For hvem vet…

– Og hvis Molde og United spiller samtidig, sånn at kampene krasjer?

– Så har jeg kontroll på hva stillingen er, ja, når det er pause og sånn. Materialforvalteren vår, Tore Monsen, oppdaterer meg. Jeg er jo født og oppvokst…eller for å si det sånn: Cut me up and i bleed red…

Powered by Labrador CMS