Mitten om Evra og vintervinduet

Andy Mitten bekrefter at United vurderte å hente tilbake Patrice Evra og skriver også om situasjonen rundt Luke Shaw.

Publisert Sist oppdatert

Få kjenner Manchester United bedre enn Andy Mitten. Som mangeårig sjef for United We Stand og etter et langt liv som United-supporter, følger han United verden rundt. Han bor delvis i Barcelona og delvis i Manchester, og jobber som journalist for flere store fotballblader, deriblant FourFourTwo og United-Supporteren. Han skriver fast for både united.no og United-Supporteren.

Om Patrice Evra og vintervinduet

Av: Andy Mitten, oversatt av Eivind Brennhovd Holth

andymitten-650-x-358-focalcropped

Mourinho nyter livet i Manchester. Uttrykket hans sier alt, men han liker ikke plasseringen av United-benken på Old Trafford. Han kommer aldri til å si det offentlig, akkurat som han aldri vil si hvilke spillere han ikke liker, men portugiseren foretrekker å være rett ved banen. Han liker å høre spillerne godt og kommunisere direkte med dem. Derfor står han oppreist i store deler av kampene, med hendene i lomma på den store jakken sin mens han fra tid til annen får selskap av assistent Rui Faria som hvisker sine meninger i øret til sjefen. Ofte ser ikke Mourinho seg rundt omkring engang.

United-manageren har funnet seg til rette og nyter livet i klubben med enn noen gang siden han tok over. Resultatene har rettferdiggjort hans tro på sin fotballfilosofi, som nå gir betalt.

Jeg så kampen mot Tottenham i Oslo på puben Scotsman, som var full av United-supportere. Det virket som det var en kamp vi var nødt til å vinne, akkurat sånn som det var i alle kampene før den. I motsetning til de andre tilfellene, vant United, og slo et storlag for første gang denne sesongen. La oss håpe at de kan gjøre det igjen mot Liverpool og omsider rykke opp fra 6.-plassen.

Evra-ryktene

evraglad

4. januar i fjor reiste jeg for å se Evra spille for Juventus mot Verona. Han fikk ikke spille, akkurat som da jeg kom for å se en kamp mot Sassuolo noen måneder tidligere. Evra spilte nesten hver eneste kamp forrige sesong og mente at jeg kastet en forbannelse over ham, for hver gang jeg var der, satt han på benken. Etter Verona-kampen kjørte han meg til flyplassen i Torino, og vi hadde en lang prat. Et av spørsmålene hans var om jeg mente han burde være på sosiale medier. Jeg delte mine synspunkter – både for og imot – og det var det. Fire måneder senere var han på Instagram. Han sa at Paul Pogba hadde overbevist ham om å gjøre det. Siden har han blitt det beste som finnes på internett.

Han trives med sosiale medier, men mer enn det ønsket han å komme tilbake til Old Trafford og avslutte karrieren i klubben hvor han hadde sine beste øyeblikk og utviklet en avhengighet til United, fansen og Sir Alex Ferguson. Jeg intervjuer fotballspillere hver eneste uke, mange av dem med bånd til Manchester United, og jeg har fortsatt ikke møtt noen som er så glad i United som Patrice.

United var interessert, som de er i alle gode spillere, og det var dialog, selv om klubben hadde respekt for det faktum at Evra er en Juventus-spiller på kontrakt.

Utfordringer på venstreback

United vet at det er utfordringer på venstreback. Matteo Darmian er en høyreback, og selv om han kan spille på venstre, holder han ikke nivået til en venstreback av topp klasse. Daley Blind er en spiller som liker seg mer sentralt og som mangler fart, noe som ble avslørt av Middlesbroughs Adama Traore.

cb

Borthwick-Jackson kom tilbake til Manchester i forrige uke, før agenten ble ringt opp av Wolverhampton som opplyste om at spilleren var i troppen til FA-cupkampen som skulle spilles den helgen. Agenten forklarte at Borthwick-Jackson ønsket å returnere til Old Trafford på grunn av lite spilletid. Wolves-direktøren sa at han var skuffet over at unggutten ikke hadde banket på døren til manager Paul Lambert for å finne ut hvorfor han ikke fikk spille. Borthwick-Jackson spurte faktisk noen i Wolverhampton om det var verdt å snakke med manageren, men ble fortalt at Lambert ikke liker at spillerne kommer til ham på den måten. Derfor lot han være.

Mourinho liker den unge venstrebacken fra Manchester. Han har holdt kontakt med Borthwick-Jackson og mener han har en fremtid i United. United forsøkte å registrere ham til U23-kampen mot Manchester City mandag kveld, men det lot seg ikke gjøre i tide.

GettyImages-619448854

Shaw må overbevise

Det samme kan sies om Luke Shaw, som ikke har spilt siden den briljante 4-1-seieren over West Ham i ligacupen i slutten av november. Shaw er ikke inne i sin beste sesong og spilte ikke mot Reading fordi han fikk en smell på trening på fredag. Noen rapporter hevdet at det var bekymringer rundt formen hans, men sannheten er at han faktisk var skadet. Det har vært bekymringer knyttet til den mer generelle tilstanden hans og til og med hvem han tilbringer tid sammen med utenfor fotballen, men United er bestemt på å beholde ham.

viclin

Når det kommer til andre signeringer, er Mourinho avslappet. Klubben har sett på andre spillere, som de alltid gjør, og interessen for Benficas svenske forsvarer, Victor Lindelöf, var og er genuin. Men United føler seg ikke presset til å bruke store summer på en spiller i en posisjon hvor de ikke er desperate. Hele modellen til Benfica handler om å selge kommende stjerner til større klubber, ideelt sett når klubbene er så desperate etter å signere spilleren at de vil betale mer enn de er nødt til. Med åtte strake seirer, den lengste seiersrekken siden 2009, er ikke United desperate etter å gjøre noen ting.

Powered by Labrador CMS