Mourinho: – Dette er ikke et problem

José Mourinho fikk spørsmål om «Pogba-gate» på sin pressekonferanse etter 3-2-seieren mot Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

Også pressekonferansene etter Premier League-kampene inneholder en kort del med sperrefrist så papiravisene skal ha noe «nytt» stoff i sine mandagsutgaver.

På spørsmål om han var overrasket over uttalelsen til Pep Guardiola om Paul Pogba i forkant av oppgjøret, svarte Mourinho at han ikke anser saken som et problem.

– Jeg tenker ikke engang på det. Vi vet at forholdet mellom Pep og Mino (Raiola) ikke er det beste, så det er ikke så rart at de kommer med noen stikk til hverandre.

– Jeg var verken bekymret eller sint, og har verken snakket med Paul eller Mino om det. Jeg har bare fokusert på kampen, og det tror jeg Paul har gjort også, med tanke på måten han spilte på.

– Jeg gjør også feil. Dette er ikke et problem.

Dermed kan siste ord i saken være sagt. I alle fall inntil videre.

Nedenfor får du en kronologisk gjennomgang av«Pogba-gate»!

Pep Guardiola

Fredag ettermiddag uttalte Pep Guardiola på sin pressekonferanse at han hadde blitt tilbudt Henrikh Mkhitaryan og Paul Pogba av spillernes agent, Mino Raiola.

Først sa spanjolen noe kryptisk at han hadde opplysninger om Raiola, som har omtalt Guardiola i negativt ordlag, men at han ikke ville fortelle denne historien nå rett før det emosjonelle Manchester-derbyet.

Få sekunder senere hadde han ombestemt seg:

– Hvorfor i alle dager tilbudte han meg Mkhitaryan og Pogba hvis jeg ikke er en grei fyr?

I utgangspunktet hadde journalistene sperrefrist på disse sitatene til lørdag morgen, men etter at en italiensk journalist publiserte uttalelsen fredag ettermiddag, var historien ute.

Paul Pogba

Ganske umiddelbart reagerte Paul Pogba med et Instagram-innlegg med teksten:

– Say what?

 

United-spilleren har ikke kommentert historien utover det, men etter kampen på Etihad tok Guardiola kontakt med 25-åringen på gressmatten.

Så kan man bare spekulere hva som ble sagt mellom de to.

Mino Raiola

Hva så med kilden selv?

Mino Raiola hevder at han aldri har snakket med City-manageren om Paul Pogba.

– Jeg snakket aldri med Pep Guardiola. Jeg ville ikke snakket med han om spillere – jeg ville snakket med Manchester City. De er en fantastisk klubb med en fantastisk manager, sa Raiola til BBC på fredag.

José Mourinho

Den foreløpig siste uttalelsen i sagaen kommer fra José Mourinho, som gjør som oss – spør seg hvem som egentlig snakker sant.

– Guardiola kommer med en påstand, mens agenten nekter for det, så det er noen som ikke snakker sant. Jeg er ikke interessert i hvem som snakker sant, og hvem som lyver, sa Mourinho etter seieren mot City, ifølge The Sun.

Sitatene øverst i saken stammer altså fra den påfølgende presskonferansen.

Manchester United har for øvrig avvist at et salg av Pogba til City ville vært aktuelt. Dersom det har vært kontakt, virker det i så fall som at Raiola har handlet på egen hånd.

I sin podkast gikk tidligere United-back Gary Neville hardt ut mot superagenten.

– Raiola juger til alle. Han er litt av en vits egentlig og setter Pogba i et dårlig lys, sa Neville.

Powered by Labrador CMS