«Må ha kjent til det», «Ikke noe forsvar», «viser forakt for klubben»

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær og kaptein Harry Maguire hadde akkurat gjennomført Uniteds pressekonferanse mandag ettermiddag.

Så smalt det fra Italia.

Italienske Tuttosport teaset et intervju med Paul Pogbas agent, Mino Raiola, der sistnevnte skal ha sagt at franskmannen er ferdig i United.

Litt senere la de ut noen flere sitat fra Raiola:

– Paul er misfornøyd i United. Han kan ikke lenger uttrykke seg som han ønsker og som det er forventet av ham. Han må bytte klubb. Han må få ny luft rundt seg.

Les alle sitatene fra Raiola om Pogba som ble kjent mandag her.

Hele intervjuet med Tuttosport, som kan karakteriseres som en lokalavis for Juventus, publiseres først tirsdag.

– Et nytt overtramp

Teaseren fikk det uansett til å koke på sosiale medier, også blant kjente United-journalister.

– Det har skjedd mange ganger før, men Paul må da ha visst om denne uttalelsen? Hvis han ikke var det så burde vi ganske raskt se et sitat fra ham hvor han korrigerer agenten sin. Å gjøre dette før Leipzig- og derbyet mot City er grusom timing for United som lag, skriver Gary Neville.

– Pogba er kanskje den eneste som nå er takknemlig for at Manchester er på coronanviå tre og supportere ikke kan være til stede på Old Trafford. Han og agenten hans har behandlet klubben med forakt om og om igjen, og flesteparten av supporterne er møkk lei av det. Dette skjer også dagen før den største kampen i sesongen. Ikke til å tro, skriver ESPNs United-journalist, Rob Dawson.

– Pogba ble tilbudt til City (av Raiola), og nøt at en United-manager fikk sparken. Raiola har undergravet Woodward, Solskjær og nå også klubben kvelden før en stor kamp. Uniteds oppførsel med Pogba har gått mot klubbens verdier. Han har ønsket seg vekk i to år. Må selges ASAP, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

– For to år siden ble Pogba benket, fikk støtte av United og klubben sparket så manageren som nå leder Premier League. Pogba har vært tilbake på benken igjen, nå men denne gangen kan man ikke se for seg at United kommer til å støtte ham fremfor manageren, fortsetter han.

Supporterklubbens Eivind B. Holth skriver følgende her på united.no.

– Jeg er jo faktisk enig med Raiola i at Pogbas tid i United må være over, men dette er et nytt overtramp. Dette skaper bare støy, og det er nok også det som er superagentens hensikt.

– Jeg tror alle parter innser at Pogbas tid i United er over. Problemet er at det er lenge igjen av 2020/21-sesongen og bare timer igjen til sesongens hittil viktigste kamp mot Leipzig, der franskmannen kanskje skal spille en avgjørende rolle.

– Det er ingen tvil om at Pogba holder høy klasse på sine beste dager, men det går for lenge mellom hver gang han briljerer. Fire år etter at han signerte snakkes det fortsatt om hvordan man skal få det beste ut av Pogba. Hvor mange midtbanespillere skal klubben kjøpe for å utløse potensialet hans?

EIVIND B. HOLTH: Supporterklubbens journalist med sin mening om den siste Raiola-uttalelsen.
EIVIND B. HOLTH: Supporterklubbens journalist med sin mening om den siste Raiola-uttalelsen.

– Han kommer til å spille mange kamper og vil sikkert være god i flere av dem, men signeringene av Fernandes og Van de Beek kan tyde på at klubben ser for seg en fremtid uten franskmannen, skriver Holth i en kommentar.

– Det finnes ikke noe forsvar

Annie Eaves som jobber for Sport Witness, skriver følgende.

– Dette er rett og slett for mye. Et bra resultat sist og så dette. Det kan ikke være noe forsvar for dette. Å forsøke det vil i så fall være som et Stockholm-syndrom. Det vil ikke overraske meg om Raiola begynner overgangskampen med å kreve en gratis overgang.

– Begynn heller ikke med det «Pogba kan ikke kontrollere agenten sin»-greiene. Han er en voksen man som vet han har en vill hund som agent, så han kan faktisk ikke distansere seg når den ville hunden bjeffer. Lukaku dumpet Raiola. Pogba kunne gjort det samme, la hun til.

– Helt ærlig – jeg ønsker at Paul Pogba aldri mer får spille for United, skriver Pilib De Brun.

– Kan ikke tro at selv Raiola vil gjøre dette

– Jeg kan ikke tro at selv Raiola kan gjøre noe sånt. Kan det være ord tatt helt ut av sin sammenheng i et PR-stunt fra Tuttosport, spør United Peoples TV.

Supporterklubbens Bjarte Valen sier følgende til united.no.

– Vi kjenner bare bruddstykker av intervjuet med Raiola, men det virker åpenbart at taktikkeriet er i gang igjen.

– I 18 måneder har Raiola forsøkt å få i stand en overgang for Pogba og Pogba sa selv sommeren 2019 at han var klar for «nye utfordringer». Raiola er vant til å få det som han vil, men han har åpenbart møtt veggen hos Ed Woodward og United-ledelsen med tanke på et klubbskifte for Pogba. For United er han fremdeles også et viktig kommersielt trekkplaster og United ønsker ikke å selge de største profilene.

BJARTE VALEN: Supporterklubbens journalist om siste uttalelse fra Mino Raiola.
BJARTE VALEN: Supporterklubbens journalist om siste uttalelse fra Mino Raiola.

– United aktiverte i høst en klausul i Pogbas kontrakt og har forlenget franskmannens kontrakt til sommeren 2022, men snart blir United tvunget til å ta et valg. Den kommende sommeren vil bli Uniteds siste mulighet til å få en substansiell overgangssum for Pogba.

– Spørsmålet er hvilken storklubb som enten har, eller vil ta seg, råd til å hente Pogba nå.

– Pogba fyller 28 år i mars og dette vil trolig være den siste store langtidskontrakten han signerer. Men det er ikke mange klubber som kan betale det United i utgangspunktet ønsker og Raiola vet at han må sette hjulene i sving tidlig for å få noe til å skje i januar eller sommer.

– Pogba gjør seg selv ingen tjenester ved å la Raiola uttale seg slik han gjør.

– Jeg tolker dette som begynnelsen på en lang taktisk tranedans fra Pogba og Raiola for å få på plass et klubbsikfte til sommeren, sier Valen i en kommentar.

The Athletics United-journalist, Laurie Whitwell, skriver følgende.

– Kvelden før en vær Champions League-kamp. Bare en del av et mye større intervju, men timingen er uansett spektakulær.

– Bare dra Pogba. Det er ikke akkurat slik at United vil miste noe når du drar, skriver The Suns United-journalist, Neil Custis, syrlig.

Rory Smith i The Times kan rett og slett ikke forstå timingen.

– Hvorfor nå? Det er ikke akkurat slik at dette er det store samtaleemnet for tiden, som bare måtte ut eller at Uniteds form har vært spesielt dårlig. Hvis du ønsker å få ham ut eller han ønsker seg ut så er vel det beste om det skjer i ro og mak?

Journalist Tom McDermott mener klubben må ta sin del av skylda.

– Som jeg har sagt gjentatte ganger: Jeg skylder ikke på Pogba. Jeg skylder på klubben som har tillatt at han har kommet unna med sånt som dette hele veien.

– Lavere pris

Andy Mitten er klar på at verken Barcelona eller Real Madrid vil by mye.

– De vet også at det er bedre alternativer. (…) Interessen er ikke i nærheten nå av å være det samme som i 2016 – selv med en mye lavere pris. For en skam at det ender som dette. Så svak timing det var i dag.

BBCs Simon Stone påpeker at United vil slite med å få store penger for Pogba nå.

– De ville ikke fått i nærheten av det de betalte for ham, og vet at han kan dra gratis i 2022. Det vil være veldig overraskende om de solgte ham i januar, men de har en avgjørelse å ta.

Powered by Labrador CMS