– Ikke noe vits i å gå rundt grøten. Paul må bytte klubb

Publisert Sist oppdatert

Dagen før Uniteds helt avgjørende Champions League-kamp mot RB Leipzig kommer Paul Pogbas agent, omdiskuterte Mino Raiola, med oppsiktsvekkende påstander.

Italienske Tuttosport har nemlig teaset et intervju med Raiola som publiseres tirsdag, der superagenten skal ha sagt at det er over for Paul Pogba i United.

Litt senere la de også ut følgende sitat fra agenten:

– Det er nytteløst å gå rundt grøten. Det er bedre å si det direkte, se fremover og ikke kaste bort noe tid på å se etter syndebukker. Paul er misfornøyd i United. Han kan ikke lenger uttrykke seg som han ønsker og som det er forventet av ham. Han må bytte klubb. Han må få ny luft rundt seg.

– Kontakten hans går ut sommeren 2022, men jeg mener at den beste løsningen for begge parter er å selge i det neste overgangsvinduet.

– Hvis ikke risikerer Old Trafford-klubben, som relasjonene er gode med, at de kan miste ham gratis. Spilleren har nemlig ingen intensjon om å forlenge kontrakten.

– Hvis noen ikke kan forstå dette så forstår de veldig lite om fotball. Uansett, de kan skylda på meg hvis Paul drar neste sommer.

TUTTOSPORT: Faksimile fra Tuttosport mandag kveld.
TUTTOSPORT: Faksimile fra Tuttosport mandag kveld.

Skal man spekulere så betyr det nok fort at det er uaktuelt for franskmannen å forlenge med United, og at han senest forlater klubben sommeren 2022, når kontrakten er over.

Alternativt kan det være at han forteller at klubb og spiller har forstått at det ikke er mulig å bli enig.

Samtidig virker tidspunktet for det hele meget spesielt. Bare litt over et døgn før en avgjørende kamp skaper altså Raiola trøbbel for United, med å legge negativt press eller negativt fokus på United.

Til en viss grad kan man også si at han bare legger enda mer press på Pogba, og selvsagt også Ole Gunnar Solskjær og hans videre bruk av spilleren.

Ole Gunnar Solskjær og spillerne er nok godt vant til å jobbe videre uten å bry seg om alt som skjer utenfor, men ingen må være i tvil om at Pogba-agenten er hundre prosent bevisst på timingen i sitt utspill.

Så får det være opp til hver og en å mene noe om dette er greit eller ikke.

– Jeg er kynisk. Jeg mener han har forspilt sine sjanser i United. Jeg tror også at han har lyst til å spille for en annen klubb enn United, og jeg tror United synes at det er greit om Pogba finner seg et annet sted å spille fotball etterhvert, sa Eivind B. Holt i vår videosending, <«Monday, bloody hell!», mandag.

Se videosendingen her.

 

Det er bare ti måneder siden at Supporterklubbens Bjarte Valen mente at United burde kutte alle bånd til Raiola.

LES BJARTES KOMMENTAR OM RAIOLA HER.

Den kommentaren ble skrevet etter at Pogbas agent gikk ut offentlig og sa i februar at Pogba gjerne kunne tenke seg å spille for Juventus.

Det ble imidlertid ingen Juventus-overgang i sommer.

Coronavirusets påvirkning på fotballen gjorde det hele bare enda mer usannsynlig, og i stedet endte United med å utløse en klausul i franskmannens kontrakt som gjør at de ikke mister ham gratis sommeren 2021, men i stedet forlenget kontrakten hans frem til sommeren 2022.

Gary Neville var også i februar krystallklar på at United måtte reagere overfor Raiola, og spørsmålet er hvordan mandagens tease – og senere tirsdagens intervju – mottas fra United-hold.

Et annet spørsmål som igjen må stilles er i hvilken grad dette er soloutspill fra Raiola eller om det er utspill som gis til pressen med Pogbas velsignelse.

Forsvarte Pogba i helga

Patrice Evra, en god venn av Pogba, sa i helga at United må ta litt av skylda for Pogba-situasjonen selv, siden de avslo ønsket hans om å forlate klubben.

– Han snakket med styret, han ønsket til en viss grad å dra, men de valgte å beholde ham. Derfor er det vanskelig å legge for mye skyld på ham, siden han har vært så ærlig med styret.

– Nå som han spiller må han imidlertid respektere drakten, lagkameratene og manageren, og da vil han ha en fantastisk sjanse, la Evra til i forbindelse med West Ham-kampen.

Så spørs det hva han ville sagt etter denne nye utviklingen i Pogba-sagaen.

Powered by Labrador CMS