– Fikk Pogba på «billigsalg»

For Pogbas agent Mino Raiola tror markedet vil ta av i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Sist sesong brukte Premier League-klubbene samlet over 1 milliard pund og denne sommeren spår Raiola at summen fort kan bli doblet.

Til tross for at Paul Pogba ble verdens dyreste spiller da han kom fra Juventus sist sommer, mener den frittalende agenten at United gjorde en meget god deal.

– TV-pengene styrer markedet

En rekke eksperter var kritiske til at United hostet opp 89 millioner pund for den unge franskmannen, men Raiola påpeker i et intervju med talkSPORT at det er inflasjon i markedet og sett i etterpåklokskapens lys vil Pogbas overgang til United være en meget god avtale for klubben.

– Jeg synes Paul Pogba kom rimelig om du ser på markedet nå. De som kjøpte ham (United. red. anm) for den summen de gjorde, fikk en god avtale, sier Raiola.
FØRSTE AVDRAG BETALT: Paul Pogba var en gigant da United sikret Europa League-seieren mot Ajax i Stockholm. Dermed er United tilbake i Champions League neste sesong, noe som trolig vil merkes godt på inntektene til klubben.
Han mener engelske klubber har en særstilling på overgangsmarkedet takket være svært lukrative tv-avtaler.

 

– Du har i dag to ulike markeder i verden, Premier League og alt utenfor Premier League. TV-avtalene styrer alt. Om de faller i verdi, vil markedet falle i verdi. Om de går opp i verdi, vil prisene også gå opp, sier Raiola.

 

Nøkkelen til Lukaku

Mino Raiola er agenten som kom på kant med Sir Alex Ferguson da Pogba forlot United til fordel for Juventus og de to hadde et meget anspent forhold, noe Ferguson ikke la skjul på i sine bøker som ble publisert etter skottens avgang som United-manager våren 2013.
LUKAKU: Blir belgieren neste Raiola-spiller inn portene på Old Trafford?
Men Raiolas forhold til United har blitt betraktelig bedre siden, og sist sommer var agenten helt sentral da han representerte både Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan da de kom til United, i tillegg til Pogba.

 

Denne sommeren kan Raiola noen en gang holde nøkkelen til en stor overgang. Raiola er nemlig Romelu Lukakus agent og selv om Everton har gitt Lukaku en prislapp på 100 millioner pund tror ikke Raiola at klubber vil bli skremt av det.

 

– Om to år er kanskje 100 millioner for en spiss som scorer 24 mål en god deal, sier han.

 

Powered by Labrador CMS