Solskjær med stikk til Pogba-kritikerne

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det en innholdsrik første del av Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse.

Det handlet nemlig mye om Erling Braut Haaland og ikke minst Paul Pogba. Det første var Braut Haalands rapporterte tur til Manchester, som visstnok likevel ikke var til Manchester og kun var en juleferie. Med Pogba handlet det om at han nærmet seg comeback, trente med laget og ikke kom til å bli solgt i januar.

Lørdag fikk vi så se at franskmannen plutselig var med i United-troppen som reiste til London for søndagens kamp.

Lang pressekonferanse

Sent lørdag kveld ble den sperrede delen av pressekonferansen offentliggjort, og da handlet det litt om hva Solskjær hadde lært det første året (at han må være seg selv, uansett om spillerne eller andre forventer andre reaksjoner i visse situasjoner) og bittelitt om at det kunne bli noen utlån i januar (ja, fordi noen spillere trenger kanskje det for å bli briljante om to år).

Det handlet også litt om han stoler på at spillerne gjør det de skal når resten av verden feirer jul (ja, the proof is in the pudding. Gjør de ikke det de skal så er de ute) og noe om at Solskjær har vetorett på alle overganger (ingen kommer inn uten at jeg godkjenner det), men det handlet mest om Paul Pogba og hans agent, Mino Raiola, som også nå er sentral i Erling Braut Haalands neste klubb.

– Jeg snakker ikke med agentene

Solskjær har ingen betenkeligheter med å eventuelt kjøpe spillere som bruker Raiola som agent.

– Spillere kan velge sine egne representanter. Jeg kan bruke meg selv som eksempel. Jeg hadde min beste venn til å ta seg av den jobben, og det viktige er at hver spiller stoler fullt og helt på agenten sine.

– Spilleren bestemmer, og jeg har ingen problemer med agentene de velger. Jeg treffer dem egentlig ikke. Jeg snakker jo kun med spillerne, ikke agenter. Spillerne kan bestemme over agentene sine, men jeg kan snakke med spillerne direkte siden jeg er sjefen deres, sa Solskjær.

– Noe er galt

Så handlet det mer om Paul Pogba, og United-manageren hadde følgende melding til alle som har synset, spekulert og lekt konspirasjonsteoretiker basert på det lille de har sett av franskmannens hverdag på sosiale medier.

– Hvis man ikke kan ta en tur med bikkja si (red.annm: uten at noen skal kritisere det), så må noe være galt.

– Paul er en United-spiller, og en spiller vi er glade for å ha. For meg så er han en av verdens beste spillere. Det har jeg alltid sagt, og jeg tror dere har sett hva han kan gjøre på banen.

PAUL POGBA: Er med i Watford-troppen.

– Han må imidlertid være skadefri og frisk. Alle kan være skadet. Jeg var selv ute i 18 måneder. Jeg var da både på bryllup, jeg var syk og jeg gjorde mye annet. Jeg var riktignok ikke den beste danseren, og i alle fall ikke så god som Paul, definitivt ikke.

– Det er heller ikke opp til oss å fortelle alt om skadene, det er ikke vårt ansvar. Nå har han (Pogba) ikke trent mye med laget, og det er en ting dere må innse: Det verste for en spiller er ikke å kunne spille. Det er det absolutt verste som kan skje, og Paul ønsker å spille fotball. Han har løpt rundt med den fysiske treneren og kikket over på oss andre. Sånt gjør vondt. Det er en tøff, mental test.

– Så du ser at han virkelig ønsker å returnere?

– Ja!

– Paul er en annerledes person når han kan spille fotball sett mot når han ikke kan. Det handler om at man ikke kan bidra. Du vil sikkert se ham smile når han er tilbake på banen igjen.

Tre alternativer ikke et problem

United-manageren ser det heller ikke som et problem at han nå kan velge Fred, Scott McTominay og Paul Pogba på den sentrale midtbanen.

– I moderne fotball kan du ikke bare ha elleve spillere. Vi spiller nå søndag og deretter boxing day, så har vi en dag hvile foran Burnley, deretter Arsenal 1. januar og City rett etter, det er kamp hver tredje dag så noen ganger trenger noen av gutta en pause. Dette går fint.

Powered by Labrador CMS