Planer om et «mini-Old Trafford»

Manchester United vurderer å bygget et helt nytt stadion myntet på klubbens akademi- og U21-lag.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Manchester Evening News vil det nye anlegget kunne bli reist like ved klubbens hjemmearena, på en tomt som i det store og hele benyttes som parkeringsanlegg på kampdager.
Planene har kommet i stand i erkjennelse av at fasilitetene for klubbens akademi- og U21-lag ligger tilbake i forhold til mange av konkurrentene i inn- og utland.

Mens Uniteds U18-lag stort sett spiller sine hjemmekamper på et forblåst Carrington, har U21-laget i mange år blitt flyttet rundt om på ymse arenaer i Greater Manchester.
For tiden er det Leigh Sports Village (se bilde nedenfor), mer enn to mil unna Old Trafford som gjelder, men U21-laget har, bare i løpet av 2000-tallet, også hatt tilhold på Gigg Lane i Bury, Moss Lane i Altrincham, Victoria Stadium i Northwich, Ewen Fields i Hyde og AJ Bell Stadium i Salford.

Egentlig en uholdbar situasjon for en av verdens største fotballklubber, og et hav unna de forholdene som mange av konkurrentene nyter godt av.

I stadionplanene, som fortsatt er i en tidlig fase, legges det til grunn en tilskuerkapasitet et sted mellom 5- og 10.000. Ifølge kilden skal det være mulig å ha anlegget klart omtrent på disse tider neste år.

General Views of Rugby Stadiums
LEIGH SPORTS VILLAGE – U21-lagets hjemmearena i 2015/16-sesongen.
Powered by Labrador CMS