– Du vil ikke ha størrelse, du vil ha fart

Romelu Lukaku må endre treningsmønster for å finne tilbake til storformen, mener Michael Clegg.

Publisert Sist oppdatert

– Det er jo ikke så vanskelig å bli kvitt muskler, da. Det vi ber om er at spissene våre jobber med større intensitet, men det er jo også det han liker. Så skal vi ha ham inn i boksen for å score mål. Det er hans jobb, forklarte Solskjær om Romelu Lukaku på tirsdagens pressekonferanse.

Solskjær ønsker løpsvillige spisser, som utnytter farten sin for å angripe bakrom hos motstanderen.

Jobbet med muskelmassen før VM

Det er en oppgave som kanskje har blitt tyngre den siste tiden for Romelu Lukaku, som tidligere denne sesongen innrømmet at han kanskje brukte for mye tid på vektrommet før sommerens VM-sluttspill.

– Jeg bygget en del muskler etter VM. Jeg følte meg i fin form og synes jeg spilte bra i Russland, men da jeg kom tilbake ventet en annen type fotball. I Premier League kan jeg ikke spille med den samme muskelmassen som jeg kan gjøre i internasjonal fotball.

STOR: Romelu Lukaku bulket seg opp før sommerens VM-sluttspill.
STOR: Romelu Lukaku bulket seg opp før sommerens VM-sluttspill.

– Da jeg kom tilbake skjønte jeg umiddelbart at jeg ikke kunne spille med den stilen, og jeg måtte bygge ned muskelmassen. Jeg holdt meg unna treningsstudio, drakk mye vann og spiste fisk og grønnsaker og det har gitt resultater, sa Lukaku i desember, og la til at fjorårets sesong og VM-sluttspillet i sommer hadde krevd mye av belgieren.

Lukaku har vært sentral i flere kamper under Solskjær, og ser ut til å ha funnet seg tilrette i en type kantrolle de siste ukene.

Det er likevel tendenser til at angriperen tidvis virker «tung» i bevegelsene sine, noe som ifølge den tidligere United-backen Michael Clegg skyldes måten man bygger muskler på.

– Dette kan han gjøre annerledes

Clegg har også jobbet som fysisk trener i Sunderland, og forklarer i en spalte for Daily Mail hvordan Lukaku kan endre treningsmønster for å få maksimalt ut av kroppen sin.

– Det er visse ting Romelu Lukaku kan gjøre for å minske muskelmassen, slik Solskjær antydet, uten at det påvirker styrken hans, skriver Clegg.

ENDRING: Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er problematisk å kvitte seg med muskler, og får støtte fra Michael Clegg.
ENDRING: Ole Gunnar Solskjær mener det ikke er problematisk å kvitte seg med muskler, og får støtte fra Michael Clegg.

– Hvis Lukaku jobber mye med å bygge muskler, gjerne åtte til tolv repetisjoner når vi snakker om squats eller benkpress, så bygges ikke bare musklene – men også området rundt. Det er det bodybuildere gjør for å se større ut, og det er ikke nødvendigvis funksjonelt.

Clegg forklarer at Lukaku selvsagt må trene styrke, men altså endre metoden. Han ønsker å se spissen maksimere muskelstyrken, men minske størrelsen på muskelsystemet.

– Med en spiller som Lukaku så vil du ikke se han gjøre masse ekstra styrkeøvelser, men heller aerobic, sykling, roing eller svømming. Du vil ikke ha størrelse, du vil ha fart. Selv vil jeg at spillerne jeg trener har sterke bein, men tette og ikke overdrevne overkropper.

Romelu Lukaku står med ett mål – og to målgivende på sine siste ti kamper i United-trøya.

Powered by Labrador CMS