Miguel Veloso – SAFs neste mål

Sporting Lisboas portugisiske landslagsspiller Miguel Veloso, nevnes stadig oftere i forbindelse med et overgangsraid i januar.

Publisert Sist oppdatert

Den 21 år gamle midtbanespilleren har imponert kolossalt i såvel klubb- som landslagsdrakt det siste året, og er sitert på at han er svært interessert i å følge etter sine to landsmenn, Nani og Cristiano Ronaldo, til Old Trafford.

Da gjenstår det bare å få napp hos United-ledelsen, først og fremst representert ved SAF. Og det skal Veloso allerede ha klart. Både sjefen selv, og hans assistent Carlos Queiroz, skal etter sigende ligge langflate etter den defensive midtbanespilleren.

De to skal ha sendt sjefspeider Martin Ferguson (bror av SAF) avgårde til Estádio Jose Alvalade XXI for å følge Veloso, ikke bare én gang, men – ifølge The Guardian – i hele seks av Sportings syv siste hjemmekamper!

Anvendelig spiller

Nå kan man jo alltids lure på hva United skal med enda en defensiv midtbanespiller? Owen Hargreaves har allerede oppnådd å bli en av fansens favoritter, og i tillegg er både Michael Carrick, Anderson og Paul Scholes kapable til å fylle en slik rolle.

Det interessante med Veloso er imidlertid at han ikke utelukkende kan karakteriseres som midtbanespiller. Han kan også benyttes som midtstopper og som venstreback, og særlig i sistnevnte posisjon er United sårbare. I dagens stall er Patrice Evra den eneste som må kunne betegnes som spesialist i denne rollen, og Veloso kan meget vel være mannen som er i stand til å by franskmannen sårt tiltrengt konkurranse.

Flere interessenter

Men skal SAF få det som han vil, er han sannsynligvis tvunget til å handle – og det raskt. Sporting skal være villige til å selge, men prisen vil fort stige etter hvert som storklubbene melder sin interesse. I tillegg til United, skal også Real Madrid allerede ha meldt seg på i kampen, og trolig vil flere følge etter. Dermed kan Sporting-ledelsen gni seg i hendene. De vet at de sitter med ekstra gode kort på hånden, spesielt ettersom spilleren tidligere i år undertegnet en ny 6-årsavtale med dem.

Fotnote: Førstkommende tirsdag vil vi få sjansen til å studere Miguel Velosos kvaliteter nærmere. Da ankommer han Old Trafford i spissen for sine lagkamerater i Sporting, med håp om å revansjere Champions League-nederlaget fra septemberoppgjøret i Lisboa.

Powered by Labrador CMS