Swansea imponerer stort

Uniteds motstander i serieåpningen har 32-1 i målforskjell denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 17. august klokka 18.30 sparker United i gang Premier League-sesongen med bortekamp mot Swansea.

Det er velkjent at United skal møte Chelsea, Liverpool og Manchester City i løpet av sine fem første kamper, og det er også ganske lett å få med seg hva som skjer i de klubbene – siden de får mye spalteplass i skandinaviske og engelske medier.

Swansea derimot, de får ikke de største overskriftene.

De har imidlertid levert en meget sterk sommer.

Michael Laudrups mannskap har spilt sju treningskamper så langt i sommer, og har vunnet samtlige. Målforskjellen i løpet av de sju kampene er pene 28-1.

Swansea har også en tellende kamp bak seg, i Europa League-kvalifiseringen, hvor de satte svenske Malmö på plass med klare 4-0.

Nederland-tour

Laudrup tok med seg spillerne til Nederland på turné i starten av juli, og startet med tre kamper mot amatørlag på nivå tre og dårligere i Nederland. Det ga til sammen 17 mål fremover og en baklengs. Turen til Nederland ble så avsluttet med en kamp mot ADO Den Haag, fra toppdivisjonen, og igjen ble det seier. Denne gangen 1-0 – noe som fortsatt er Swanseas minste seier i sommer.

Etter hjemkomsten til England vant laget så 5-0 borte mot Yeovil, 2-0 borte mot Exeter og 3-0 borte mot Championship-laget Reading.

davidmo
David Moyes var på tribunen da Swansea møtte Malmö i Europa League.

Deretter ventet Malmö i Europa League-kvalifiseringen, og to mål av lagets nye spiss, Wilfried Bony og scoringer av Michu og en annen nysignering, spanske Alejandro Ponzuelo, sikret en klar seier.

Bony, som ble kjøpt for 12 millioner pund fra Vitesse i sommer, står faktisk med to mål og to målgivende etter å ha vært på banen i bare to kamper for Swansea.

Swansea møter Malmö borte kommende torsdag, i det som blir lagets siste kamp før serieåpningen mot United.

Åtte nye spillere

Foruten nevnte Bony og Pozuelo, har Swansea også forsterket med seks andre spillere i sommer. Jose Canas ble hentet gratis fra Real Betis. Jordi Amat ble hentet for 2,5 millioner pund fra Espanyol og i tillegg har Jonjo Shelvey (Liverpool), Gregor Zabret (keeper fra Domzale), Jernade Meade (fra Arsenal) og Alex Gogic (fra Olympiakos) også kommet inn.

Laudrup stilte forøvrig med følgende 11 mot Malmö: Vorm, Rangel, Amat, Davies, Williams (K), Britton, Shelvey, Dyer, Routledge, Michu, Bony

I fjor spilte United 1-1 borte mot Swansea, mens det ble 2-1-seier hjemme i Sir Alex Fergusons siste hjemmekamp. Så er det bare å håpe at seriestarten ender bedre for Uniteds del enn det gjorde det i fjor. Da ble det 0-1-tap for Everton på bortebane i første kamp.

Powered by Labrador CMS