– Ekstra deilig å ligge foran Liverpool

Swansea-fansen fryktet det verste da manageren forsvant til Liverpool, men nå tror de på seier mot United.

Publisert Sist oppdatert

Søndag gjester United Swansea på Liberty Stadium.

Der venter et hjemmelag som har slått Arsenal og spilt uavgjort mot Chelsea tidligere i sesongen. Derfor har Swansea-fansen håp om nok en skalp når United kommer på besøk.

Swansea har ingen offisiell supporterklubb, men snaut 200 liker siden «Swansea City Norge» på Facebook. Her er svarene til Ivar Kyllingstad, som er sentral på den siden.

Dere må være godt fornøyd med sesongen så langt? Hvor bra har det vært i forhold til målsettingen?

– Ja, vi er svært fornøyd med sesongen så langt. Mange snakket om nedrykk etter at Brendan Rodgers forlot oss, det var vel også målet før sesongen, å unngå nedrykk. Men etter 17 kamper har vi troen på noe større.

Hva vil dere være fornøyd med til slutt – etter at dere har sett hva dere har prestert i høst?

Fryktet dere det verste da Brendan Rodgers dro til Liverpool?

– Det var nervøsitet i en liten stund da det ble bekreftet at Brendan Rodgers forlot Swansea. Det var mye snakk om nedrykk og hvem som skulle overta og om den som skulle overta jobben kunne greie og følge i fotsporene til Brendan Rodgers. Heldigvis fikk vi en trener som Michael Laudrup i erstatning, som har gjort en like god jobb om ikke bedre enn Brendan Rodgers. Det som er ekstra deilig er at vi ligger foran Brendan Rodgers og Liverpool på tabellen.

Har Michael Laudrup utviklet Swansea videre, slik at dere faktisk mener at dere har en bedre trener og et bedre lag?

– Jeg mener at Michael Laudrup er en bedre trener enn Brendan Rodgers. Han har brukt lite penger, men gjort noen solide kjøp som har lønnet seg. Laget spiller nesten lik fotball som under Rodgers, men når vi angriper går det kjappere og mer direkte enn det gjorde under Rodgers.

Michu – hans prestasjoner må ha være enormt mye villere enn selv dere kunne trodd?

– Michu har levert over all forventning! Etter min og mange Swansea-supporteres mening har han vært årets beste kjøp med tanke på pengene og presentasjonene hans. Michu var før ganske ukjent, men har nå fått et sterkt rykte i fotballverden. Laudrup kommer til å få en tøff jobb med å beholde spanjolen i Swansea.

Det har jo kommet noen nye spillere, men hvem andre enn Michu vil du trekke frem som noen United-fansen må se opp for?

– Michu er klart den farligste spilleren. Men etter en litt treg start har Pablo Hernandez virkelig begynt å blomstre i Swansea-drakta. Men han har slitt med en liten skade, så det er ikke bekreftet om han kommer til å spille søndagens kamp. Vi har også en Routledge som er i kjempeform, men som også er usikker til kampen. Jonathan De Guzman og Ki Sung-Yueng er også gode spillere som kan skape problemer.

I fjor tapte dere begge kamper mot United. Hvordan går det nå? Og hva er ev. forskjellen fra i fjor til i år?

– Jeg tror det kommer til å bli en jevn kamp mot United. Swansea har prestert bra mot andre topplag som Manchester City, Chelsea og Arsenal. Manchester United virker ikke like solide bak og har sluppet inn litt overraskende mye mål. I tillegg har Swansea en bra angrepsrekke i Michu, Dyer, Routledge og Pablo Hernandez selv om noen av de er usikre til kampen. Jeg håper at Swansea tørr å stå høyt i banen og stresse United-spillerne, og viktigst av alt at de tør å spille den fotballen som de er kjent for. Kamptipset mitt er 2-1 til Swansea.

United har vunnet alle kamper Rooney og Van Persie har startet sammen. Tror dere at dere kan kneble dem?

– Å kneble to spillere som Rooney og Van Persie kan virke som en umulig oppgave. Begge to er klassespillere som kan avgjøre kamper med et øyeblikks magi. Hvis Swansea skal ta dem må HELE laget hjelpe til, pluss Tremmel må stå en fantastisk kamp i mål. Ashley Williams og Chico Flores har vært bra så langt mot gode spisser, begge to kan skape problemer for angrepspillerne til Manchester United.

Hvem tror du vinner årets Premier League?

– Jeg tror at Manchester United vinner årets utgave av Premier League. Manchester United er fantastisk klubb som alltid havner i toppen uansett hvor mange skader laget er rammet av.

Det er 184 som liker Swansea City Norge på Facebook. Kan du si noe om hva dere tenker videre. Kan det være aktuelt å lage en offsiell supporterklubb, turer etc eller handler det nå om å ta vare på Facebook-siden og knytte til seg Swansea-fans som enda ikke er der?

– I fremtiden kommer en supporterklubb til å bli åpnet. Men for øyeblikket er målet å jobbe videre med siden på Facebook og skape flere Swansea supportere.

– På vegne av Swansea City Norge vil vi ønske dere lykke til i kampen på søndag og for resten av sesongen!

Har du sansen for Swansea? Da kan du besøke eller like Facebook-siden deres her.

Powered by Labrador CMS