– Den perfekte midtbanemann

West Ham-manager Sam Allardyce er Michael Carrick-fan.

Publisert Sist oppdatert

Foran kveldens omkamp på Old Trafford hevder 58-åringen at slik han ser det er Carrick «den perfekte, moderne midtbanespiller».

– Hvis du ser deg rundt og lurer på hvor det er blitt av taklende midtbanespillere som Roy Keane, Nicky Butt og Bryan Robson, er svaret at det er langt mellom slike spillere i dagens fotball, sier han til Daily Star.

– I dag dreier det seg mer om evne til å lese spillet, gå imellom og å snappe ballen fra motstanderne. Om Michael Carrick er et godt eksempel på det? Ja, det mener jeg at han er.

– Taklingskunsten er nærmest død. Vi trenere lærer ikke bort slikt lenger. Det som gjelder nå er «snapp ballen og stikk».

Allardyce var nemlig selv en hardttaklende forsvarsspiller i yngre dager, og mener at han perfeksjonerte taklingskunsten.

Utilstrekkelig regelverk

Derfor er han også fornøyd med at det røde kortet som ble Citys Vincent Kompany til del på Emirates i helgen, senere ble trukket tilbake.

– Det var jo en perfekt takling – og jeg er eksperten her. Nei, helt alvorlig – men FIFA og UEFA er ikke eksperter på området.

– Han timet taklingen perfekt, og hadde full kontroll. Den som derimot ikke hadde kontroll var Wilshere. Det var han som fikk det hele til å virke stygt.

– Så ja, alle som går inn med to føtter som om de var Karate Kid, bør sendes av banen, men ikke de som går inn og takler ordentlig.

– Men dessverre er dommerne underlagt et regelverk som ikke strekker til, mener den gamle forsvarskjempen.

Powered by Labrador CMS