– Barry har vært i bedre form

Petter Myhre støtter Roy Hodgsons avgjørelse om å ikke ta med Michael Carrick til EM.

Publisert Sist oppdatert

Manager Sir Alex Ferguson karakteriserer ham som en nøkkelspiller, medspiller Paul Scholes mener han er en av de mest undervurderte spillerne i engelsk fotball, og i tillegg har han fått ros av tidligere toppdommer Dermot Gallagher for sin gode sportsånd.

Michael Carrick har høstet lovord fra «alle» på bakgrunn av innsatsen han la ned foregående sesong, men midtbanespillerens navn var – til manges store overraskelse – ikke med da Roy Hodgson i formiddag la frem Englands tropp til Europamesterskapet.

Les også: Danny Welbeck er en av fire United-spillere som er tatt ut i troppen.

En rekke engelske journalister, deriblant respekterte Mark Ogden i The Telegraph og David McDonell i The Mirror, reagerte negativt på utelatelsen av Carrick.

– Carricks form en medvirkende årsak

Petter Myhre, Premier League-ekspert i TV2, sier derimot til united.no at han forståelse for at ‘Three Lions’ ferske landslagssjef har veiet og funnet Manchester United-spilleren for lett.

– Mens formkurven til Gareth Barry har pekt oppover, har Carricks formkurve vært nedadgående. Jeg tror det har vært avgjørende. Så enkelt er det, sier Myhre til united.no.

Han tror det til slutt var Barry, Carrick og Scott Parker som kjempet om de to siste midtbaneplassene.

– Og av de tre synes jeg Parker har vært bestemann. Han har større tempo enn begge de to andre, og han er annerledes spillertype. Jeg synes ikke Carrick har vært noe bedre enn hverken Barry eller Parker, og da ble det slik, oppsummerer Myhre.

– Riktig å utelate Ferdinand

Rio Ferdinand ble også utelatt i Roy Hodgsons tropp til det forestående mesterskapet i Polen og Ukraina. Petter Myhre mener også dét var en riktig avgjørelse.

– Jeg tror Terry ble valgt på bakrunn av lederskikkelsen han har vært. Og så lenge begge to ikke kunne være med på grunn av det dårlige forholdet, mener jeg Hodgson har hatt en fornuftig tankegang.

– I tillegg består troppen av spillere som Gary Cahill og Ashley Cole. Det er enklere å komponere en backfirer som kjenner hverandre godt., poengterer den tidligere Vålerenga- og Strømmen-treneren.

Myhre er også av den oppfatningen at det å velge mellom enten Terry eller Rio slettes ikke er noe luksusproblem: – Nei, jeg synes ingen av de to har vært spesielt gode denne sesongen, sier han.

Han legger til: – Begge har vist bedre sider tidligere, og jeg ville gjort som Hodgson; altså å ta hensyn til de andre Chelsea-spillerne i de bakre rekker, avslutter han overfor united.no.

Powered by Labrador CMS