– Jeg er fem kilo tyngre

Kanskje det kan være grunnen til at Memphis sliter med formen?

Publisert Sist oppdatert

Den 21 år gamle nederlenderens overgang fra PSV Eindhoven til Manchester United, ble i sommer nærmest omtalt som en genistrek. United hadde opprinnelig tenkt å vente et år med overgangen, men kastet seg rundt og slo til da det ble kjent at også andre store klubber var ute etter Eredivisies toppscorer.

Men, etter en lovende innledning på karrieren i Manchester, har det i den senere tid gått heller trått for Uniteds nummer 7.

Han ble hektet av banen halvveis ut i det miserable oppgjøret mot Arsenal den 3. oktober, og siden da har han bare sluppet til tre ganger, to fra innbytterbenken og en da han fikk starte Ligacupkampen mot Middlesbrough. Uten å imponere noen.

Det har fra forskjellige hold blitt ymtet frempå om mulige holdningsproblemer, blant annet fra den nederlandske landslagssjefen Danny Blind, som for kort tid siden antydet at Memphis ikke er en lagsspiller.

Noe av det samme har fremkommet i nederlandsk presse. Memphis’ navn selger, og storavisen De Telegraaf har i de siste dagene prestert å bruke tid og spalteplass på å henge seg opp i det forferdelige faktum at spilleren denne uken dukket opp i hjemlandet med hatt på hodet. Der i gården mener man åpenbart at spilleren på denne måten «sender ut feile signaler».

Har egen kokk

“Siden jeg dro til Manchester United, har jeg lagt på meg fem kilo.”

Memphis

Memphis insisterer på at han gjør alt han kan for å finne tilbake til den formen som fikk United til å punge ut, men innser at det nok har dannet seg et bilde av at han «ikke er så nøye på det».

– Men det er bare vrøvl, sier han, og viser til at han blant annet har en egen kokk som har ansvaret for at han får i seg riktig mat.

– Siden jeg dro til Manchester United, har jeg lagt på meg fem kilo, forteller han.

–  Og det er ikke fett, kun muskelmasse. Det er helt vilt, men har også å gjøre med det intene programmet i England. Nå veier jeg 85 kilo. Da jeg stilte meg på vekten tenkte jeg med meg selv: «kan dette stemme?» Men kroppen min er fortsatt i utvikling, og jeg jobber hardt og mye med koordinasjon og eksplosivitet.

– Folk vet ingenting om hva jeg må gå gjennom for å komme meg i form, men nå føler jeg meg fin og  prøver å vise på trening at jeg gjør mitt beste. Folk er vant til å se meg score mål, og målene vil komme, lover United-vingen.

Powered by Labrador CMS