– United sender et signal

Petter Myhre forteller til united.no at han er meget positiv til Uniteds kjøp av Memphis Depay.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag kom endelig bekreftelsen om at Memphis Depay blir Manchester United-spiller. Etter måneder med spekulasjoner rundt 21-åringen, kunne Manchester United selv bekrefte nyheten på sin egen hjemmeside.

Manchester United-fansen mottar nyheten med begeistring. Unggutten er blant de aller mest spennende angrepsspillerne i verden, og har imponert på venstrekanten til PSV Eindhoven.

TV2s fotballekspert Petter Myhre deler United-supporternes begeistring over signeringen av Memphis Depay.

– Spennende signering. Han er en ung spiller som tross sin unge alder har fått bra med erfaring på den internasjonale arenaen. Det er en spiller som fortsatt har stort utviklingspotensial, med tanke på hans unge alder, sier Petter Myhre til united.no.

Myhre tror at Depay kan tilføre United noe stallen mangler i øyeblikket.

– Det er en spillertype som United ikke har så mange av: Han er god én-mot-én, og kan spille på begge kantene. Det er en spiller som Van Gaal har god kjennskap til. Han vet at han vil passe inn i hans filosofi å spille på. Selv om man aldri har garantier, er det alltid gunstig når en manager kjenner godt til spillertypene han får og ferdighetene hans.

PSV Eindhoven v Feyenoord - Eredivisie
JUVEL: Memphis Depay er en av Europas aller mest lovende spillere.

Mange uttalte i høst at Louis van Gaal ikke hadde de rette spillertypene til å få laget til å spille etter hans filosofi. Utover i sesongen har United-manageren eksperimentert både med spillermateriale og formasjon. Petter Myhre er usikker på hvordan Van Gaal ser for seg United-laget sitt spille neste sesong.

– Det er vanskelig å si. Da må man nesten inn i hodet til Van Gaal. Han har variert veldig mye i hvordan han ønsker å spille. Jeg innbiller meg at han før sesongen prøvde å få inn en del spillere. Han prøvde en formasjon som han hadde suksess med hos Nederland, men som han ikke hadde suksess med i United. Jeg er usikker på om han kommer til å gå tilbake til den filosofien, eller om han kommer til å fortsette med det han har gjort i andre halvdel av sesongen.

Store klubber med økonomiske muskler er ofte nødt til å betale en overpris når de skal ut og handle, men Petter Myhre synes at United har klart å sikre seg Depay for en fornuftig pris. Ifølge ulike rapporter ligger prislappen på mellom 20 og 25 millioner pund.

– Sammenlignet med mange andre overganger er det en ok sum. Fotballverdenen i dag er en syk business hvor det brukes enormt med penger. Det er en pris jeg verken reagerer på som veldig høy eller lav. For en ung spiller som sannsynligvis skal gå rett inn i elleveren, synes jeg det er en fornuftig pris.

Wayne Rooney Signs Contract Extension With Manchester United
ÅPNET SJEKKHEFTET: Ed Woodward er i gang med sommerhandelen. Petter Myhre synes at United har gjort en bra deal med Memphis Depay.

Han er imidlertid forsiktig når han blir bedt om å spå hvor god 21-åringen kan bli.

– Det er umulig å svare på. Det kommer helt på hvordan takler overgangen. Han kommer til å være en viktig bidragsyter i et United-lag som skal ta opp kampen om ligagullet.

Myhre mener også at United viser muskler og ambisjoner når de offentliggjør overgangen allerede nå.

– Jeg syns bare det er en fordel. Det er et signal til spillere og fansen om at United skal satse. Andre spillere som skal i forhandlinger ser at United er handlekraftig. Han skal flytte til en ny by og tilpasse seg et nytt liv, og da er det en fordel for ham at han får tid til å finne seg til rette.

Og på spørsmål om han tror United er ferdighandlet, er han ikke tvil:

– Nei, svarer Myhre kontant.

Powered by Labrador CMS