Helt ute i kulda

Forsvinner Memphis Depay og Morgan Schneiderlin i januar?

Publisert Sist oppdatert

Jose Mourinho ser ut til å ha funnet sitt United-lag, noe som har gitt fire strake seirer og totalt ti kamper uten tap. United har faktisk bare tapt to av de siste 20 kampene i alle turneringer.

Samtidig viser Mourinhos laguttak at to spillere står igjen som de store taperne.

Nå er det nemlig fem kamper uten at Morgan Schneiderlin har vært med i United-troppen, og hele sju kamper siden Memphis Depay har vært blant de 18 manageren har ønsket å bruke fra start eller på benken.

Morgan Schneiderlin

morsch

Man må hele ni kamper tilbake for å finne forrige gang Morgan Schneiderlin fikk spilletid. 27-åringen var med i Frankrikes EM-tropp i sommer, men har ikke spilt for United siden han fikk seks små minutter som innbytter hjemme mot Arsenal 19. november, og i løpet av de minuttene mistet United også seieren de hadde i lomma da franskmannen kom innpå.

Tar man med Community Shield har United spilt 27 kamper denne sesongen. Schneiderlin har kun startet i tre av de 27 kampene, mens han har kommet innpå fem ganger.

Forrige gang Schneiderlin startet for United viste datoen 3. november og motstander var Fenerbahce i Europa League. Etter en svak United-omgang ble han så dratt av ved pause. Etterpå har de så kun blitt åtte United-minutter, to mot Swansea og de nevnte seks mot Arsenal.

Han var imidlertid med fra start eller på benken i 14 av de 22 første kampene denne sesongen. Det vitner om at Mourinho var nysgjerrig og interessert i ham. Dermed er det spesielt og interessant at han har vært helt ute i kulda den siste måneden. Schneiderlins sjanser videre ble ikke akkurat styrket ved at Mourinho heller har brukt Bastian Schweinsteiger i troppen i et par av de siste kampene.

Memphis Depay

memphisfey

22 år gamle Memphis Depay er ikke noe nærmere laget enn sin franske lagkamerat.

Han har faktisk kun startet én eneste United-kamp denne sesongen, bortekampen mot Northampton i ligacupen, men selv da ble han dratt av banen allerede etter 54 minutter. Han var imidlertid med blant de 18 som startet eller satt på benken i 12 av de første 20 kampene denne sesongene, før han nå ikke har vært blant de 18 i noen av de sju siste kampene.

Akkurat samme utvikling som Schneiderlin, altså. Mourinho må ha vært nysgjerrig, men ser ut til å ha gitt dem opp. Begge har vært koblet hyppig vekk fra United i det siste, og Everton skal være spesielt interessert.

Timothy Fosu-Mensah har heller ikke grunn til å rope hurra for spilletiden sin denne sesongen, men samtidig er han bare 18 år gammel. Han har som regel også vært med blant de 18 som har blitt tatt ut til cupkampene, og kom senest innpå da Zorya ble slått i den avgjørende gruppespillskampene i Europa League.

Hva bør United gjøre med disse tre spillerne i januar? Bør de to første selges og Fosu-Mensah leies ut, eller ser du bedre løsninger?

Powered by Labrador CMS