pochrang

«Se for dere en sportslig ledelse med Pochettino, Rangnick, Fletcher og Murtough»

Publisert Sist oppdatert

Av: Oli Winton, oversatt av Dag Langerød
Følg Winton på Twitter her

Dessverre så var tiden omme for Ole.

Han fikk en masse tid til å vise at ting kanskje kunne forandre seg, men med stadig dårligere form og den grusomme prestasjonen mot Watford så måtte det rett og slett være slutt.

Det som gleder meg er at vi United-supportere fortsatt viser Ole hvor glad vi er i ham, og han forlot også United på en ganske så verdig måte – stort sett med en takk fra flertallet både på innsiden og utsiden av klubben.

Da vi møtte Villarreal, i den første kampen etter at han forsvant, så ble navnet hans sunget om og om igjen kampen gjennom.

Watford v Manchester United - Premier League

Men hva nå?

United hadde en mulighet til å gå hardt ut for å få tak i Mauricio Pochettino allerede nå, og med tanke på stabilitet så ville det kanskje vært det beste alternativet.

Han kunne kommet inn, funnet ut hva han ville endre på og gjøre på overgangsmarkedet og så startet neste sesong med alt dette på plass i god tid i forkant.

United fryktet imidlertid å bli dratt inn i en lang overgangssaga med Paris Saint-Germain.

Det handlet ikke bare om penger, selv om United gjerne unngikk å bruke penger slik situasjonen ble, men det handlet også om at hvis PSG først bestemmer seg så er det sjelden de gir seg.

De nektet å gi slipp på Pochettino da Tottenham og Real Madrid forhørte seg, og de bestemte seg også for at det var bedre å miste en fremtidig gigantisk overgangssum på Kylian Mbappé enn at han skulle dra nå da de ikke hadde planlagt med det.

Se så for deg i noen sekunder en situasjon der United – én måned frem i tid – fortsatt hadde Carrick som midlertidig manager, mens de kranglet med PSG om Pochettino.

Chelsea v Manchester United - Premier League

Det var spesielt tre fordeler med Ralf Rangnick:

1) Av alle de tilgjengelige managerne de intervjuet (og Pochettino var ikke blant dem) så var han den som imponerte klart mest.

2) En avtale kunne gjøres raskt. Det var bare en arbeidstillatelse som måtte på plass.

3) Når han blir i klubben også etter mai så kan man se for seg en fremtid med både Pochettino og Rangnick i klubben, i stedet for bare én av dem.

Det siste poenget der er avgjørende.

Supporterne har ofte ønsket seg en mer fotballkompetanse i Uniteds ledelse, og siden Richard Arnold er i ferd med erstatte Ed Woodward så mister faktisk klubben litt fotballkunnskap (noe Arnold selv er klar på).

Selv er jeg en stor fan av John Murtough, og da jeg snakker med folk om Darren Fletcher så hører jeg også kun gode ting. Rangnick sammen med de to er imidlertid et helt annet team.

Det er også verdt å ta med seg at i stedet for å se Rangnick som en trussel for egen posisjon så bygget Murtough en bra relasjon til Rangnick på vegne av United.

Han deltok i intervjuene, og var én av personene som ønsket at tyskeren skulle koble seg til United lengre enn bare til sommeren.

John Murtough and Darren Fletcher named Football Director and Technical Director of Manchester United
HELT SENTRALE: John Murtough og Darren Fletcher. Nå får de med seg Ralf Rangnick, og til sommeren kommer trolig enda en topp-fotballmann inn i United-ledelsen.

Se så for deg en sportslig ledelse med for eksempel Pochettino, Rangnick, Murtough og Flethcer.

Da virker fotballkunnskapen i klubben plutselig svært godt ivaretatt.

Så gjenstår det selvsagt å se hvordan de ville jobbet sammen, men å bekymre seg på forhånd for dette blir litt som å klage på at Ronaldo, Cavani, Greenwood, Rashford og Bruno Fernandes rett og slett er for mange offensive valg.

Så vet jeg at mange bekymrer seg over Pochettinos manglende trofeer, og at han ikke ser ut til å få det beste ut av superstjernene sine i Paris.

Jeg kan ikke spå i fremtiden, men kanskje skjer dette: Pochettino vinner den franske ligaen denne sesongen, og får dermed slutt på den innvendingen.

For meg virker det også som at han i PSG ikke kan vrake spillere han gjerne ville vraket, og dermed klarer han ikke å ta den kontrollen over laget som han egentlig ønsker.

Samtidig så skal Pochettino også ha det at han kom til Champions League-finalen med et Tottenham-lag han selv bygget. I det utviklet han også Kane og Son til en av verdens beste angrepsduoer.

Crvena Zvezda v Tottenham Hotspur: Group B - UEFA Champions League

Så er det lenge til sommeren og Pochettino eventuelt kommer inn.

Det kan gå galt på veien frem til dit også, men min mening er at hvis en annen toppmanager kommer inn til en struktur hvor Ralf Rangnick er sentral og Ed Woodward er ute så fremstår det som et bedre utgangspunkt enn det andre United-managere har hatt i nyere tid.

Om Oli Winton

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål, og da selvsagt sett fra engelsk side.

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no.

Powered by Labrador CMS